Wijnreis door Roemenië 8 dagen met wijnexpert Cristina Andriescu

Code: RONDREISROEM6
8 DAGEN
Categorie:
 • wijnreis roemenie
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (8)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (2)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (3)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (4)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (5)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (6)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (7)
 • exclusieve wijnreis roemenie 10 dagen (9)
 • wijnreis roemenie 12 dagen wine en dine (9)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (5)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (4)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (2)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (1)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (10)
 • flydrive vakantie roemenie 12 dagen wine en dine (6)

Wijnreis Roemenië

Een van A tot Z voor u georganiseerde wijnreis door de mooiste wijngebieden, inclusief dagelijkse begeleiding door wijnexpert Cristina Andriescu. Beleef het wijnland Roemenië in stijl, tijdens een 8- daagse, volledig verzorgde specialistische wijn & spijsreis.

Reisdatum 2019:

9 t/m 16 september – Vertrek gegarandeerd

De grootste wijnlanden van Europa

Roemenië behoort tot de grootste wijnlanden en heeft een wijncultuur die maar liefst 6.000 jaar oud is. Hiermee is Roemenië één van de oudste wijnlanden van de wereld.

Tijdens deze wijnreis ontdekt u dat de Roemeense wijnbouw een grote diversiteit aan inheemse druivenrassen omvat, met klinkende namen zoals Fetească Neagră of Fetească Regală, maar ook bekende internationale druiven zoals Chardonnay of Merlot vind je terug in de Roemeense wijnen. Roemenië behoort tot de meest interessante wijnlanden van Europa, produceert wijnen met een goede prijs-/kwaliteitverhouding en heeft de potentie voor wereldklasse.

Wijnexpert en Roemeense wijn importeur Cristina Andriescu

Onder de begeleiding van wijnexpert en importeur, Cristina Andriescu, maakt u kennis met vier van de meest interessante wijngebieden van Roemenië: Muntenia, Moldova, Transsylvanië en Oltenia. U bezoekt verschillende kleine en middelgrote wijnhuizen en proeft hun beste wijnen gemaakt van inheemse en internationale druivenrassen. U beleeft de symbiose tussen de Roemeense en internationale cuisine en lekkere lokale wijnen. Voor elk diner zal Cristina de plaatselijke wijnen uitzoeken die het beste bij het menu passen. Haar workshop “Ode aan Fetească Neagră”, een edel inheems druivenras uit de tijd van Daciërs, is een van de hoogtepunten op het programma. Het wijnras Fetească Neagră, “het zwarte meisje’’ is het pronkstuk van Roemenië. Hiermee onderscheidt Roemenië zich op de internationale wijnkaart. Dit eeuwenoude wijnras zit in de ziel van de Roemenen ingebakken. Paradoxaal genoeg is dit druivenras met de grootste potentie het minst aangeplant. Op de route van deze wijnreis van wijngebied naar wijngebied is er ook tijd om andere bezienswaardigheden te verkennen. De prachtige middeleeuwse steden Braşov en Sighişoara, de UNESCO kerken van Viscri en Prejmer en de bijzondere Moddervulkanen zijn stuk voor stuk een tussenstop waard op deze wijnreis door Roemenië.

Krijgt u al helemaal zin in deze reis, maar wil u nog iets meer informatie kijken kijk dan ook eens op wijnreisroemenië.nl

 • wijnproeverij in Den Haag voorafgaand aan de reis
 • retourvlucht van Schiphol naar Boekarest
 • 8 dagen busrondreis in Roemenië
 • logies en ontbijt
 • specialistische wijnbegeleiding door wijnexpert Cristina Andriescu
 • nederlandstalige reisbegeleiding
 • 5 driegangendiners met één bijpassend glas wijn per gerecht
 • 2 speciale extra luxe diners met wijn
 • wijnworkshop “Ode aan Feteasca Neagra”
 • 5 bezoeken aan wijnhuizen
 • 2 lunches op wijnboerderijen met wijnproeverij
 • entrees tot benoemde bezienswaardigheden
 • informatieboekje over de routes, bezoeken, diners en wijnen
 • leuke attentie bij thuiskomst
 1. niet genoemde lunches
 2. eigen uitgaven en fooien

Liever zelfstandig een wijnvakantie door Roemenië maken, kijk dan ook eens naar onze Wine & Dine Fly&drive in Roemenië

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest en transfer naar hotel

Welkom in Roemenië! Laat onze avontuurlijke wijnreis beginnen! Op het vliegveld van Boekarest maken we kennis met onze chauffeur voor de aankomende dagen. Met de bus worden we naar onze eerste bestemming gebracht, een hotel gelegen tussen de heuvels van het Dealu Mare wijngebied. Na deze lange reisdag worden we beloond met een heerlijk Roemeens diner met daarop afgestemd fijne lokale wijnen.

2

Dag 2: bezoek aan twee lokale wijnhuizen en reis naar Magura

Het is tijd om meer te leren over Roemeense wijnen en de manier waarop ze gemaakt worden. Vandaag bezoeken we twee wijnhuizen en natuurlijk proeven wij de wijnen die hier gemaakt worden in de Dealu Mare (grote heuvel) regio. De wijnstreek Dealu Mare ligt in het gebied Muntenia en is het best bekend door zijn witte wijnen. Dit is één van de belangrijkste wijnregio’s in Roemenië en bestrijkt ongeveer 400 km2 onder de zuidelijke Karpaten.

Hierna vervolgen we onze route dieper in de groene heuvels van de provincie Buzau. Avondeten met bijpassende wijnen is geregeld in ons hotel.

3

Dag 3: bezoek aan de Crama Gârboiu wijngaard en de Moddervulkanen

Vandaag staat de Crama Gârboiu wijngaard uit Cotesti op het programma, gerund door een moderne wijnmaker in het hart van het historisch wijngebied Vrancea. De wijngaarden van Cotesti, werden voor het eerst genoemd in het jaar 1.580. Hier krijgen we een rondleiding en uitgebreide uitleg over het proces van wijn maken en proeven wijnen waaronder een paar heel speciale rassen: Plavaie en Sarba, die alleen in deze regio te vinden zijn en nergens anders meer groeien. Zeer bijzonder. We eindigen ons bezoek met een lunch en uiteraard een mooie wijnproeverij.

Onderweg terug naar Magura, nemen we de tijd om een speciaal natuurfenomeen te bezoeken: de Moddervulkanen. De Moddervulkanen liggen in een natuurreservaat waar modder, net zoals lava rijkelijk uit de grond opwelt. Het landschap rond de vulkanen verandert continu en door de modderstroom ontbreekt hier de flora. Op droge dagen lijken de moddervulkanen met hun grijze kegels en kraters echt een maanlandschap.
Terug in het hotel gaan we ons opfrissen en prepareren voor het avondeten met verrassende wijnen die speciaal voor ons geselecteerd zijn.

4

Dag 4: van Mãgura naar Braşov

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het beeldhouwkamp van Mãgura. Dit is een openluchtmuseum uniek in Europa: 21 hectare bezaaid met beeldhouwwerken gemaakt door kunststudenten tussen de jaren 1970 en 1986. Zestien jaar op rij werden jaarlijks 16 sculpturen gemaakt om het 16 eeuwen bestaan van de regio Buzãu te vieren.

Vervolgens beginnen we aan een prachtige rit over de Karpaten. Dichte bossen, bochtige wegen en fraaie uitzichten zijn gegarandeerd voor vandaag. Tijdens een korte pauze bezoeken we de gefortificeerde kerk van Prejmer, de best bewaarde van zijn aard in Transsylvanië en beschermd door de UNESCO.
Wij komen aan in Braşov waar we in een hotel in het stadscentrum verblijven. Een stadswandeling door deze prachtige stad past nog in ons schema. De route eindigt bij een gezellige wijnbar waar we op eigen gelegenheid van een aperitief kunnen genieten.
We dineren in een luxe Italiaans restaurant in het centrum. Natuurlijk, met Roemeense bijpassende wijnen.

5

Dag 5. Brasov naar Sighisoara, Transsylvanië

In de ochtend beginnen we aan onze reis richting de volgende bestemming. Onderweg bezoeken we het schilderachtig dorpje Viscri. Deze middeleeuwse nederzetting huisvest een van de mooiste UNESCO weerkerken en blijft een van de meest authentieke dorpen in Saksisch Transsylvanië. Na dit bezoek genieten we van een kopje koffie met huis gemaakt gebak.
De volgende stop van vandaag is het stadje Sighişoara. We lunchen op eigen gelegenheid en daarna maken we een stadswandeling.
We verblijven in prachtig gerestaureerde hotel in het centrum van de stad. Het diner met lekkere wijnen wordt onze beloning na een lange, maar verrassende reisdag.

6

Dag 6: Villa Vinea wijngaard en wijnworkshop “Ode aan Fetească Neagră” met luxe diner

We genieten van een smaakvol ontbijt en we maken ons klaar om een wijngaard te bezoeken. Van alle wijnbouwgebieden van Roemenië, is Transsylvanië misschien wel de meest opwindende. Het belang van het Transsylvanische wijngebied wordt niet ingegeven door de huidige omvang van de wijngaarden, die nauwelijks 14.000 ha bereiken, maar door de kwaliteit van de hier geproduceerde, bijzondere nobele en unieke wijnen, evenals door het enorme potentieel van dit gebied voor wijnbouw. We bezoeken Villa Vinea, op slechts 6 km van Valea Verde ligt dit nieuwe wijnbedrijf in de vallei van de Târnave, een eeuwenoud wijngebied. Deze regio is vooral bekend door haar heerlijke witte wijnen van de inheemse soorten Feteascã Albã en Feteascã Regalã. We sluiten ons bezoek af met lunch en wijnproeverij.

Terug in Sighisoara gaan we ons verder in de Roemeense wijnen verdiepen: Cristina geeft vandaag een workshop over een van de oudste druivenrassen uit het land: de spannende, mysterieuze en veelzijdige Feteascã Neagrã.
Het avondeten wordt een belevenis: een luxe menu afgestemd met verrassende wijnen.

7

Dag 7: Van Sighisoara naar Crama Avincis Via Transfagarasan

Een wijnreis zou niet compleet zijn zonder op een wijndomein te overnachten. We verlaten Transsylvanië en rijden richting Oltenia, een ander belangrijk gebeid voor wijnmakers en wijn liefhebbers. Samen met Muntenia, heeft deze regio de grootste oppervlakte van wijngaarden in Roemenië en is het de op 1 na grootste wijnregio qua wijnproductie, na Moldavië. Hier wordt 29% van de Roemeense wijnen gemaakt.
We rijden over de Transfăgărăşan, de hoogst gelegen weg van Roemeniё. Deze weg is uitgeroepen tot “The best drivers road of Europe” door de makers van Top Gear. De spectaculaire route brengt u op een hoogte van 2200 aan de oevers van het meer Bâlea. We stoppen hier om van het uitzicht te genieten en om te lunchen.

Ons verblijf voor de volgende nacht, Crama Avincis is een kleinschalige familiewijngaard met mooie kamers op het terrein. De wijnen van deze producent worden afgestemd met een heerlijk drie gangen menu.

8

Dag 8: Drãgãşani naar het vliegveld

We beginnen de dag met een bezoek aan de wijngaard van Crama Avincis. Hier leren we meer over de lokale wijnsoorten gemaakt uit de inheemse druivenrassen : de witte Crâmpoşie en de rode Negru de Dragasani.
Daarna rijden we terug naar het vliegveld. Onderweg maken we een stop voor lunch op eigen gelegenheid.

Terug op het vliegveld is het tijd om afscheid te nemen!

Een fijne reis terug!

Romtours exclusieve groepsrondreizen

Heeft u al veel positiefs over Roemenië gehoord en overweegt u daardoor een reis naar dit prachtige land? Wilt u Roemenië echt leren kennen? Dan bent u nu op de juiste plek want Romtour laat u alle kanten van dit fantastische en veelzijdige land zien tijdens onze exclusieve groepsrondreizen.

Deskundige reisleiders die u meer laten zien
Onze reizen worden begeleid door de beste en meest gepassioneerde Nederlandstalige gidsen in Roemenië. Deze nemen alle tijd om u in te wijden in de karakteristieken van het land en zijn cultuur. Daarbij is het hun uitdaging ervoor te zorgen dat uw reis in alle opzichten aan uw wensen voldoet. De naam van de gids wordt vooraf bekend gemaakt.

Kleine, gezellige groepen en comfortabele bussen
Kwaliteit is ons uitgangspunt. Daarom geven wij er de voorkeur aan om kleinschalige groepsreizen te organiseren. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijker en flexibeler dan reizen met grote groepen. Ten behoeve van het reiscomfort reizen wij in royale bussen met een zitplaatsenoverschot in relatie tot het aantal deelnemers, opdat iedereen regelmatig bij het raam kan zitten.

Kortere afstanden en meer tijd voor bezoeken
Reizen en rusten moeten tijdens een vakantie in balans zijn. Onze routes zijn bedacht om te zorgen dat we regelmatig twee nachten in hetzelfde hotel of pension verblijven. Ook is het ons streven om genoeg tijd te nemen om met rust alle bezienswaardigheden te bekijken en regelmatig onze benen te strekken in plaats van uren achtereen in de bus te zitten. Natuurlijk worden de dagelijkse activiteiten op z’n tijd afgewisseld met koffie- en lunchpauzes.

Verblijf in kleinschalige driesterren(boutiek)hotels en -pensions
Tijdens onze rondreizen verblijven wij altijd in kleinschalige hotels en pensions. Deze hebben wij persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht om er zeker van te zijn dat de kwaliteit aan onze eisen voldoet. De in onze reizen opgenomen gastverblijven bevinden zich vrijwel altijd in de stadscentra zodat u ook op eigen gelegenheid en naar eigen behoefte nieuwe oorden kunt verkennen.

Afwisselende driegangenmenu’s
Lekker eten, dat is belangrijk! Voor alle reizen hebben we persoonlijk de menu’s met de hotels doorgesproken, ook om te voorkomen meer dagen op rij hetzelfde voorgeschoteld krijgt. De menu’s vormen een mix van traditionele Roemeense en internationale gerechten.

Entreegelden in de reissom inbegrepen
De entreegelden voor de aanbevolen bezienswaardigheden en georganiseerde excursies zijn altijd in de reissom verwerkt. Reeds jaren dé betrouwbare Roemeniëspecialist met een Fair Price beleid hoog in het vaandel Sinds 2011 is Romtour de enige Roemeniëspecialist op de Nederlandse markt. Onze passie voor Roemenië was en is ons vertrekpunt. Wij streven ernaar om de hoogste kwaliteit aan onze klanten te bieden en dat kan alleen tegen een passende prijs. Omdat we onze partners goed betalen, blijven zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun diensten hoog te houden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wijnreis door Roemenië 8 dagen met wijnexpert Cristina Andriescu” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.545,00 1.495,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,495.00 = €2.990,00
Op basis van 2 personen per kamer
1-persoonskamer toelsag
 
€250
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €2,990.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!