Wandelvakantie Roemenië 10 dagen in het Făgaraşgebergte

Code: WANDELROEM1
10 DAGEN
Categorie:
  • f2013061558
  • f2013061618
  • f2013061633
  • f2013061647
  • f2013061706

Wandelvakantie Roemenië 10 dagen in het Făgaraşgebergte

Ontdek met deze unieke, avontuurlijke vakantie het Făgaraşgebergte, het hoogste gebergte van Roemeniё. Een landschap vergelijkbaar met dat van de Alpen, maar dan nog ongerept, staat op u te wachten. Gletsjermeren en valleien, grillige hoge bergtoppen en gemzen zijn een paar van de verassingen op uw route.

  • overnachtingen
  • maaltijden
  • privégids (Engels- of Duitstalig)
  • transfers en vliegtickets

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst bij startpunt in Complex Sâmbăta

Welkom in Roemenië. U komt aan bij uw eerste hotel aan de voet van het Făgăraşgebergte. Adem de frisse lucht in en geniet van de mooie uitzichten op de bergen. Breng ook een bezoek aan het klooster van Sâmbăta, één van de oudste en mooiste orthodoxe kloosters in Transsylvaniё.

2

Dag 2: Sâmbăta – Avrig – Negoiu berghut , 5,5 uur, ↑ 750 m

Vandaag ontmoet u onze berggids en maakt uw eerste wandeling door het natuurschoon van het Făgăraşgebergte.

3

Dag 3: dagwandeling, 6-7 uur, ↑557 m ↓461 m

Vandaag staat een leuke wandeling in de omgeving van de hut op de programma. Trekpleisters van de dag zijn de Şerbota (2331 m) en de Mîzgavul (2277 m) pieken. Een landschap van kale bergpieken en steile rotsen kunt u op deze route verwachten.

4

Dag 4: Negoiu hut- Negoiu piek- Bâlea hut, 7 uur, ↑ 989m, ↓508 m

Op het dagprogramma staat een wandeling naar de Negoiu piek (2535 m), de op één na hoogste piek van het gebergte en van heel Roemeniё. Daarna dalen wij af naar de Bâleahut, aan de oever het Bâleameer, één van de meest bezochte attracties van de Făgăraş.

5

Dag 5: Bâlea hut – Podragu hut, 6 uur, ↑440m, ↓ 332 m

Nog een dag van prachtige uitzichten, vele bergtoppen en valleien die achter zijn gebleven na het smelten van de laatste gletjers. We bezoeken de Podraguhut die op 2136 meter ligt, de hoogstgelegen berghut van dit gebergte.

6

Dag 6: Podragu hut- Moldoveanu Piek- Podragu hut, 5-6 uur, ↑408 m, ↓408 m

Vandaag volgen wij de bergkam naar het hoogste punt van hetFăgăraşgebergte en heel Roemenie: de Moldoveanu piek, met een hoogte van 2544 meter. Daarna gaan we terug naar de hut.

7

Dag 7: Podragu hut – Arpaşu hut- Valea Sâmbetei hut, 7-8 uur, ↑531 m, ↓1336 m

Vandaag dalen we af naar de Arpaşuhut, en worden met de auto naar de stad Victoria gebracht. Na een stevige lunch wandelen we verder naar de Valea Sâmbeteihut, op een hoogte van 1400 meter.

8

Dag 8: dagwandeling Valea Sâmbetei hut, 5 uur ↑489 m ↓489 m

Deze dag nemen we de tijd om de omgeving van de Sâmbătavallei te verkennen en een tocht te makenover de Drăguş bergkam.

9

Dag 9: dagwandeling Valea Sâmbetei hut, 6-7 uur ↑788 m ↓788 m

Vanuit de Simbeteihut wandelen we in oostelijke richting naar het Urleameer en komen via het Grote Venster en de Bandeitop weer terug bij de hut.

10

Dag 10: Valea Sâmbetei hut – Complex Sâmbăta, 6-7 uur, ↑815 m ↓1565 m

Van de Simbeteihut lopen we naar Sămbătacomplex via de Gălăşescu Mic piek (2398 m) en het keteldal Căldarea Răcorele. Onderweg is het mogelijk om bergmarmotten en gemsen te zien. U bent nu weer terug bij het startpunt, hetgeen helaas betekent: einde van uw vakantie in Roemenië! Wilt u hier nog een nacht verblijven om lekker uit te rusten, douchen en heerlijk te eten, dan kunt u dat vermelden bij de inschrijving.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wandelvakantie Roemenië 10 dagen in het Făgaraşgebergte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.234,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,234.00 = €2.468,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €2,468.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!