Fly & Drive vakantie compleet 22 dagen Roemenië

22 dagen
Categorie:
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen compleet (2)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen compleet (3)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen compleet (4)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen compleet (5)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen compleet (6)

Vakantie Roemenië Fly & Drive Compleet 22 dagen

Romtours Fly & Drive Compleet laat u de diversiteit van Roemeniё zien. U bezoekt verschillende provincies, waar u volop van de rijke natuur en cultuur kunt genieten. Natuurgebieden, het platteland, de grootste steden: u hoeft geen hoogtepunt van dit schitterende land te missen.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • 1 gegidste dag in het Apusenigebergte , inclusief lunch
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€1.373,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€1.463,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€1.528,00

 • het Volkspaleis, de Lipscani Buurt, het openluchtmuseum in Boekarest
 • de Transfãgãrãşan weg
 • het Bruckhenthal Museum, het Astra openluchtmuseum en de binnenstad van Sibiu
 • de binnenstad van Timişoara
 • de binnenstad van Oradea en de stervormige burcht
 • de Scărişoara IJsgrot in het Apusenigebergte
 • de Zoutmijnen in Turda
 • de Sint Michaels kerk in Cluj
 • het gevangenismuseum in Sighetul Marmației
 • UNESCO houten kerken in Maramureş
 • het vrolijke kerkhof in Sãpânța (UNESCO)
 • UNESCO kloosters in Bucovina
 • de Bicazkloof en Lacu Roşu
 • het Het Sfânta Ana-meer en Mohoşmoeras
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan, Saschiz en Viscri (UNESCO)
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • het kasteel Peleş in Sinaia

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest en transfer naar Brasov

Welkom in Roemeniё! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of een van de oude stadsparken. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in een van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’cu Bere, een van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest.

Laat u vandaag door Boekarest verrassen! Ontdek de recente geschiedenis van deze stad door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgt.

3

Dag 3: Boekarest naar Bâlea – 240 km, 4,5 uur

Uw eerste tocht van deze reis gaat u zeker niet snel vergeten. Na een bezoek aan het middeleeuwse klooster van Argeş rijdt u verder richting Transsylvaniё over de Transfăgărăşan, de hoogst gelegen weg van Roemeniё. Deze weg is uitgeroepen tot “The best drivers road of Europe” door de makers van Top Gear. De spectaculaire route brengt u op een hoogte van 2035 meter aan de oevers van het meer Bâlea.

4

Dag 4: Bâlea naar Sibiu – 90 km, 2 uur

Sibiu was in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. De hele binnenstad is volledig gerestaureerd, zodat u Sibiu op zijn mooist zult beleven. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Brukenthalmuseum, waar vele oude meesters als Titiaan, Pieter Brueghel en Jan van Eyck zijn ondergebracht. Pas op: deze middeleeuwse stad houdt u in de gaten! De vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

5

Dag 5: Sibiu, rustdag

Neem de tijd om deze prachtige stad in diepte te ontdekken. Of wilt u meer over de Roemeense cultuur leren, dan kunt u een bezoek brengen aan het openluchtmuseum van Transsylvaanse cultuur in het Dumbrava natuurpark en openluchtmuseum.

6

Dag 6: Sibiu naar Timişoara – 270 km, 4 uur

Timişoara ligt niet ver van de grens met Serviё en Hongarijё en is ooit een belangrijk handelscentrum tussen het Ottomaanse Rijk en het westen van Europa geweest. Hierdoor is de stad een smeltkroes van verschillende culturen geworden, wat uniek is voor Roemeniё. Serviërs, Hongaren, Duitsers en Joden hebben nog eigen wijken in Timişoara.

7

Dag 7: Timişoara, rustdag

Neem vandaag de tijd om deze mooie stad te verkennen. De architectuur van het centrum is een opvallende combinatie van art-nouveau en barok, wat aan westerse steden doet denken. Dit is de stad waar in december 1989 de Roemeense revolutie tegen het communisme is begonnen.

8

Dag 8: Timişoara naar Oradea –170 km, 2,5 uur

Vandaag rijdt u naar Oradea, de grootste stad in het gebied. Oradea behoort tot de mooiste steden van Roemeniё. De architectuur van de stad is een unieke mix van barokke, eclectische en Weense Secessionstijlen. Bezoek hier ook de stervormige burcht, een spectaculair bouwwerk uit de 14de eeuw.

9

Dag 9: Oradea naar Gârda de Sus, Apusenigebergte – 130 km, 3 uur

Het is nu tijd om ook het Roemeense natuurschoon te verkennen. Wandel door dichte bossen, adem de geur in van de wilde bloemen op de bergweiden en daal af in de spectaculaire grotten van dit gebergte. Vandaag rijdt u naar Gârda de Sus in het Apusenigebergte en ontmoet u uw gids voor de volgende dag. U krijgt een korte introductie van het gebied en het programma. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning en het plannen van de volgende dag.

10

Dag 10: Gârda de Sus en omgeving

Vandaag ontdekken we het plaatsje Gheţar en de omgeving ontdekken. We pakken we de auto en rijden naar ‘Casa de Piatra’, een schilderachtige nederzetting. De romantische naam, “Huis van Steen”, verwijst naar het landschap rondom een grote helling, omgeven door spectaculaire witte stenen muren. We gaan hier lunchen en leren meer over de “moţi”, de bewoners van dit gebergte. Na dit rustmoment brengen wij een bezoek aan de Vârtop Ijsgrot. Ondanks de naam staat de grot niet bekend vanwege het ijs – er is eigenlijk maar één zaal die bedekt is met ijs, de rest is sneeuw – , maar om zijn sierlijke kalkstenen rotsformaties en vanwege de 25.000 jaar oude voetafdrukken van de Homo Fossilis die daar in de kalkstenen grond gevonden zijn.

11

Dag 11: bezoek aan de Scărişoara ijsgrot en bijwonen houtbewerkingsdemonstratie

Na het ontbijt in het gastenhuis brengen we eerst een bezoek aan het Gheţar Toeristen Informatiecentrum, waar we uitgebreide informatie over deze streek krijgen. Hier kunnen wij ook het geluid van de tulnic (een soort alpenhoorn) beluisteren. Het instrument is geproduceerd door Pasca Ilisie, een lokale ambachtsman met meer dan 60 jaar ervaring in de kunst van het houtsnijden, een traditioneel beroep bij de moţi. We zetten onze dagtocht voort en gaan op weg naar de Scărişoara ijsgrot.

12

Dag 12: Gârda de Sus naar Cluj Napoca – 130 km, 3 uur

Vandaag staat Cluj Napoca op het programma, de op één na grootste stad van Roemeniё en de grootste van Transsylvaniё. Imposante gebouwen, mooie parken en gezellige terrassen staan op de programma voor vandaag. Ook kunt u onderweg stoppen voor een bezoek aan de indrukwekkende zoutmijnen in Turda.

13

Dag 13: Cluj Napoca naar Sighetu Marmaţiei 181 km, 4 uur

Vanuit Sighetul Marmației is er de mogelijkheid tot het bezoeken van het Vrolijke Kerkhof en het openluchtmuseum van Maramureş. Verder is er hier de gelegenheid om onder andere het gevangenismuseum te bezoeken. In deze gevangenis werden in de communistische tijd de tegenstanders van het regime opgesloten.

14

Dag 14: Sighetu Marmaţiei, rustdag

Tip: boek voor deze dag een lokale gids. Onder diens begeleiding kunt u een bezoek brengen aan diverse vaklieden die nog de oude traditionele ambachten uitoefenen. Verder kan deze gids u alle ins en outs over de houten kerken in deze regio vertellen. Acht van deze kerken staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

15

Dag 15: Sighetu Marmaţiei naar Suceviţa – 240 km, 4,5 uur

Vandaag maakt u een lange reis met vele indrukken. U reist over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming. Onderweg kunt u het klooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het Paaseieren Museum met een grote verzameling van traditioneel beschilderde paaseieren uit de regio Bucovina. In Sucevița 40 verblijft u op loopafstand van een van de mooiste kloosters van Roemenië.

16

Dag 16: Suceviţa naar Lacu Roşu – 200 km, 3,5 uur

U reist via Gura Humorului naar een verblijf bij Lacu Roşu ( het rode meer). Onderweg bezoekt u UNESCO werelderfgoed het Klooster van Humor en klooster Voroneţ. De Bicazkloof met zijn spectaculaire rotswanden leidt u naar uw volgende bestemming bij Lacu Roşu, het enige natuurlijke stuwmeer van Roemeniё.

17

Dag 17: Lacu Roşu naar Tuşnad 114– km, 2 uur

U komt aan in de vulkanische bergen van Roemeniё, een gebied bekend door het grote aantal mineraalwater bronnen. Ook kunt u er unieke landschappen bewonderen, zo als het Sfânta Ana-meer. Maak een wandeling in de buurt van dit water en ontdek het Mohoşmoeras, een beschermd natuurgebied met planten uit de laatste ijstijd.

18

Dag 18: Tuşnad naar Sighişoara – 130 km, 2,5 uur

Een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is Sighişoara; de binnenstad maakt sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Aan de oevers van de rivier de Târnava leven verschillende culturen al eeuwen samen. Onder de ruim 30.000 inwoners zijn namelijk ook vele Hongaren en Duitsers te vinden. Maar de beroemdste mens die de stad ooit voortbracht, is natuurlijk wel een Roemeen, Vlad Țepeş is zijn naam, oftewel Graaf Dracula. Bezoek zijn geboortehuis, maar zorg ervoor dat u nog een beetje energie overhoudt om de prachtige, geheel met hout overkoepelde trap naar de kerk op de heuvel te beklimmen.

19

Dag 19: Sighişoara

Vandaag heeft u uitgebreid de mogelijkheid de omgeving van Sighişoara te bezoeken. Deze staat bekend om zijn Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

20

Dag 20: Sighişoara naar Braşov – 120 km, 2 uur

In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants.

21

Dag 21: Braşov naar Boekarest – 177 km, 2,5 uur

De reis tussen Braşov en Boekarest is kort, dus neem de tijd om onderweg het indrukwekkende kasteel van Peleş in Sinaia te bezoeken. Terug in de hoofdstad heeft u nog de tijd om rustig te gaan winkelen, wandelen, of om op een terras uit te rusten en de indrukken van deze lange reis te verwerken.

22

Dag 22: Terugvlucht

Het is tijd om afscheid te nemen. De auto wordt ingeleverd en dan vliegt u terug naar huis.

1 beoordeling voor Fly & Drive vakantie compleet 22 dagen Roemenië

 1. Waardering 4 uit 5

  Jan en Paulina Dekkers

  We hebben een fantastische reis achter de rug. Verrassende, maar goede onderkomens Alles was goed geregeld..Leuke tips voor onderweg in een bijzonder boekje!!!

  Roemenië heeft ons verbaasd, verrast en soms verbijsterd. Gewoon doen!!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.373,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,373.00 = €2.746,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €2,746.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!