Fly & Drive vakantie 22 dagen veelzijdig Roemenië

Code: FLYDRIVEROEM12
22 DAGEN
Categorie:
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (1)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (2)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (3)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (4)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (5)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (6)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (7)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (8)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (9)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (10)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (11)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (12)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (13)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen veelzijdig roemenie (15)

Fly & Drive vakantie 22 dagen veelzijdig Roemenië

Leer Roemenië goed kennen tijdens deze afwisselende autovakantie! U heeft drie weken de tijd om het land te ontdekken, van het uiterste noorden naar het diepe zuiden. Van de hoogste bergen, de Fãgãraş, naar het laagste punt, de Donau Delta. Laat uzelf verrassen door de spectaculaire natuur van bijvoorbeeld de Donau Delta en de moddervulkanen. En buiten de indrukwekkende natuur kunt u in Roemenië ook terecht voor de rijke cultuur. Ontdek de bruisende hoofdstad Boekarest, het traditionele platteland van het noorden, en de grootste steden van Transsylvanië. Sluit af met een dag op strand in Constanța. De wandelschoenen kunnen dus mee, maar vergeet ook dat mooie hemd of leuke jurkje niet voor een zwoele avond op een terras, of in één van de vele restaurants die u tegen zal komen.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • 1 gegidste dag in het Apusenigebergte , inclusief lunch
 • volpension in de Donau Delta
 • boottransfer van Murighiol naar Uzlina
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
Niet beschikbaar
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€1.495,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€1.580,00

 • het Volkspaleis, de Lipscani Buurt, het openlucht museum in Boekarest
 • de Transfãgãrãşan weg
 • het oude centrum van Sibiu en het Brukenthal Museum
 • de Scărişoara IJsgrot
 • UNESCO Werelderfgoed in Maramureş en Bucovina
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken in Biertan, Viscri en Prejmer (UNESCO)
 • de Zwarte Kerk in Braşov
 • de kastelen Peleş en Bran
 • de moddervulkanen
 • Donau Delta
 • het Casino in Constanța, de strand en gondel in Mamaia

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Schiphol naar Boekarest

Welkom in Roemenië! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of in een oud stadspark. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in één van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’ cu Bere, één van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest

Ontdek de recente geschiedenis van Boekarest door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgd.

3

Dag 3: Boekarest naar Sibiu (Via Transfãgãrãşan) – 360 km, 6 uur

Uw eerste tocht van deze reis gaat u zeker niet snel vergeten. Na een bezoek aan het middeleeuwse klooster van Argeş rijdt u verder richting Transsylvaniё over de Transfăgărăşan, de hoogst gelegen weg van Roemeniё. Deze weg is uitgeroepen tot “The best drivers road of Europe” door de makers van Top Gear. De spectaculaire route brengt u tot een hoogte van 2035 meter aan de oevers van het meer Bâlea. Let op: voor 1 juli is de Transfăgărăşan dicht. Als u eerder reist, neemt u een route naar Sibiu via de vallei van de rivier Olt.

4

Dag 4: Sibiu

Sibiu was al in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. De hele binnenstad is volledig gerestaureerd, zodat u Sibiu op zijn mooist zult beleven. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Brukenthal museum, waar vele oude meesters als Titiaan, Pieter Bruegel en Jan van Eyck zijn ondergebracht. Pas op: deze middeleeuwse stad houdt u in de gaten! De vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

5

Dag 5: Sibiu naar Gârda de Sus (Apusenigebergte) – 185 km, 4 uur

Vandaag rijdt u naar Gârda de Sus in het Apusenigebergte en ontmoet u uw gids voor de volgende dagen. Na een korte introductie van het gebied en het programma reist u verder naar Gheţar. Na een lekker traditioneel hapje gaat u een wandeling in het gebied maken. Het Gheţar-plateau laat u voor het eerst de schoonheid van het Apusenigebergte zien. ’s Avonds is er tijd voor ontspanning en het plannen van de volgende dag.

6

Dag 6: bezoek aan de Scărişoara IJsgrot en bijwonen houtbewerkingsdemonstratie

Na het ontbijt in het gastenhuis brengen we eerst een bezoek aan het Gheţar Toeristen Informatiecentrum, waar we uitgebreide informatie over deze streek krijgen. Hier kunnen wij ook het geluid van de tulnic (een soort alpenhoorn) beluisteren. Het instrument is geproduceerd door Pasca Ilisie, een lokale ambachtsman met meer dan 60 jaar ervaring in de kunst van het houtsnijden, een traditioneel beroep bij de moţi. We zetten onze dagtocht voort en gaan op weg naar de Scărişoara ijsgrot. De grot, met een ingang van 48 meter diep en 60 meter breed herbergt de Scărişoara gletsjer – een indrukwekkend ijsblok van 100.000 kubieke meter, 22 meter dik en rond de 4000 jaar oud.

7

Dag 7: Gârda de Sus naar Cluj Napoca – 130 km, 3 uur

Vandaag staat Cluj Napoca op het programma, de op één na grootste stad van Roemenië en de grootste van Transsylvanië. Imposante gebouwen, mooie parken en gezellige terrassen staan op het programma voor vandaag. Ook kunt u onderweg stoppen voor een bezoek aan de indrukwekkende zoutmijnen in Turda.

8

Dag 8: Cluj- Napoca naar Sighetu- Marmației – 181 km, 4 uur

Vanuit Sighetul Marmației is er de mogelijkheid tot het bezoeken van het Vrolijke Kerkhof en het openluchtmuseum van Maramureş. Verder is er hier de gelegenheid om onder andere het gevangenismuseum te bezoeken. In deze gevangenis werden in de communistische tijd de tegenstanders van het regime opgesloten.

9

Dag 9: Sighetul Marmaţiei rustdag

Tip: boek voor deze dag een lokale gids. Onder diens begeleiding kunt u een bezoek brengen aan diverse vaklieden die nog de oude traditionele ambachten uitoefenen. Verder kan deze gids u alle ins en outs over de houten kerken in deze regio vertellen. Acht van deze kerken staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

10

Dag 10: Sighetul Marmaţiei naar Suceviţa – 240 km, 4,5 uur

Vandaag maakt u een lange reis waarop u veel indrukken zal opdoen. U reist over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming. Onderweg kunt u het klooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het Paaseieren Museum met een grote verzameling van traditioneel beschilderde paaseieren uit de regio Bucovina. In Sucevița verblijft u op loopafstand van een van de mooiste kloosters van Roemenië.

11

Dag 11: Suceviţa naar Bicaz – 200 km, 3,5 uur

U reist via Gura Humorului naar een verblijf bij het Lacu Roşu (rode meer). Onderweg bezoekt u UNESCO werelderfgoed, het Klooster Voroneț. De Bicazkloof met zijn spectaculaire rotswanden leidt u naar uw volgende bestemming bij Lacu Roşu, het enige natuurlijke stuwmeer van Roemeniё.

12

Dag 12: Lacu Roşu naar Sighişoara – 150 km, 2,5 uur

Eén van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is Sighişoara; de binnenstad maakt sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Aan de oevers van de rivier de Târnava leven verschillende culturen al eeuwen samen. Onder de ruim 30.000 inwoners zijn namelijk ook vele Hongaren en Duitsers te vinden. Maar de beroemdste mens die de stad ooit voortbracht, is natuurlijk wel een Roemeen, Vlad Țepeş is zijn naam, oftewel Graaf Dracula. Bezoek zijn geboortehuis, maar zorg ervoor dat u nog een beetje energie overhoudt om de prachtige, geheel met hout overkoepelde trap naar de kerk op de heuvel te beklimmen.

13

Dag 13: Sighişoara, rustdag

Vandaag heeft u uitgebreid de mogelijkheid de omgeving van Sighişoara te bezoeken. Deze staat bekend om zijn Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

14

Dag 14: Sighişora naar Braşov – 120 km, 2 uur

In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants.

15

Dag 15: Braşov, rustdag

U blijft nog een dag in Braşov en dat geeft u de tijd om de stad of zijn omgeving te verkennen. U kunt de kabelbaan pakken en naar de top van de berg Tâmpa klimmen voor de beste uitzicht over de stad. Bent u liefhebber van kastelen? Maak dan een dagtrip naar de Kastelen van Bran en Peleş en mis de boerenburcht in Râşnov niet.

16

Dag 16: Brasov naar Berca – 140 km, 2,5 uur

U verlaat Braşov en rijdt richting uw volgende bestemming, Berca. Onderweg kunt u de weerkerk in Prejmer bezoeken. Deze kerk staat bekend als de best bewaarde in Transsylvanië en is beschermd door de UNESCO. Vandaag maakt u een reis op bochtige wegen, door dichte bossen die later plaats maken voor heuvels met de fraaiste uitzichten. Voordat u uw bestemming bereikt maakt u nog kennis met een apart natuurfenomeen: de ‘moddervulkanen’, een natuurreservaat waar modder, net zoals lava rijkelijk uit de grond opwelt.

17

Dag 17: Berca naar Murighiol (Donau Delta) – 300 km, 5 uur

Vandaag rijdt u richting de Donau Delta. Het wordt een lange reisdag. Uw route van vandaag staat garant voor mooie uitzichten. Eerst door de bergen en daarna over de heuvels en uitgestrekte weiden van de provincie Dobrogea. U komt aan in Murighiol. U laat de auto op een beveiligde parkeerplaats en wordt met de boot naar uw pension gebracht.

18

Dag 18: Donau Delta

De beste manier om de Donau Delta te verkennen is door middel van een boottocht die u ter plekke kunt boeken. Gedurende ongeveer 4 uur gaat u de Delta en haar vele vogels verkennen. Wilt u ook zelf de omgeving verkennen? Dan kunt u een roeiboot huren.

19

Dag 19: Murighiol naar Constanța – 144 km, 2,5 uur

Het is weer tijd om de rust en natuur achter ons te laten en verder te rijden. Met de boot wordt u terug naar uw auto gebracht. U rijdt vandaag door de indrukwekkende natuur van de streek Dobrogea. Uitgestrekte landschappen en uitzicht over de meren van de Delta en de Zwarte Zee staan voor vandaag op het programma.

20

Dag 20: Constanța

Constanţa is de grootste havenstad van Roemenië, gelegen aan de Zwarte Zee. Ook behoort deze stad tot de vijf grootste van het land. De geschiedenis van Constanţa gaat meer dan 2000 jaar terug in de tijd: eerst was de stad een Griekse kolonie en later een Romeinse. Sporen van beide tijdperken zijn daar nog te vinden.

21

Dag 21: Constanța naar Boekarest – 230 km, 2,5 uur

Vandaag pakt u weer de auto en rijdt terug naar Boekarest. Terug in de hoofdstad heeft u nog de tijd om rustig te gaan winkelen, wandelen, of om op een terras uit te rusten en de indrukken van deze lange reis te verwerken.

22

Dag 22: Terugvlucht

Het is tijd om afscheid te nemen. De auto wordt ingeleverd en dan vliegt u terug naar huis.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fly & Drive vakantie 22 dagen veelzijdig Roemenië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.495,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,495.00 = €2.990,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €2,990.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!