UNESCO Werelderfgoed in Bucovina en Transsylvanië

Code: RONDREISROEM1
8 DAGEN
Categorie:
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (1)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (1)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (2)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (3)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (4)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (5)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (6)
 • rondreis roemenie 8 dagen unesco werelderfgoed in bucovina en trassylvanie (9)

Ver in het Noorden van Roemenië, verborgen tussen beboste bergen en groene heuvels bevindt zich de regio Bucovina. Deze provincie is alleen al bijzonder vanwege haar tientallen middeleeuwse orthodoxe kloosters, waarvan er zeven beschermd zijn door de UNESCO. Ook Transsylvanië herbergt 7 UNESCO Werelderfgoed gefortificeerde kerken. Ontdek de uniciteit van deze wereldberoemde beschilderde kloosters en weerkerken tijdens een 8-daagse reis, speciaal samengesteld voor de cultuurliefhebber.

 • halfpension
 • nederlandstalige gids en reisdocumentatie,
 • retourtickets met Tarom, Schiphol -> Boekarest inclusief 23 kg bagage per persoon
 • toegang tot de attracties/excursies benoemd bij “Highlights”.
 1. fototoeslagen
 2. toegangsgelden tot bezienswaardigheden die niet benoemd zijn op de highlights
 • het klooster Neamț
 • de burcht Neamț
 • het klooster Agapia
 • het klooster Varatec
 • het klooster Probota (UNESCO)
 • het klooster Humor (UNESCO)
 • het klooster Voroneț (UNESCO)
 • het klooster Moldovita (UNESCO)
 • het klooster Sucevita (UNESCO)
 • het klooster Arbore (UNESCO)
 • het paaseierenmuseum in Moldovita
 • het klooster Putna
 • het klooster Dragomirna
 • het Rode Meer (Lacu Rosu)
 • het aardewerkcentrum Corund
 • Sighisoara (UNESCO)
 • de weerkerken in Saschiz en Viscri (UNESCO)
 • het centrum van Braşov

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: vlucht naar Boekarest en busrit naar Braşov – 150 km, 3 uur reistijd

In de middag komen we aan op de luchthaven van Boekarest. Hier worden we opgehaald door de Nederlandstalige gids en buschauffeur voor deze reis. Hierna volgt een transfer naar Brasov.

2

Dag 2: Brasov naar Gura Humorului – 230 km, 5,5 uur reistijd

Na het ontbijt vertrekken we snel richting Gura Humorului, onze bestemming voor vandaag. Dit is de langste reisdag op het programma.

3

Dag 3: dagtrip vanuit Gura Humorului (Probota, Voronet, Dragomirna)

Vandaag gaan we ons verdiepen in de geschiedenis van middeleeuws Moldavië. De kloosters in deze streek waren niet alleen beschermcentra van het orthodoxe geloof in roerige tijden, maar ook verdedigingsbouwwerken tijdens aanvallen van de Turken.

4

Dag 4: dagtrip vanuit Gura Humorului (Sucevita, Moldovita, Putna, Arbore)

Op de vierde dag staan drie van de meest bekende kloosters op het programma: Sucevita, Moldovița en Putna . Onderweg gaan we het klooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het paaseierenmuseum van de wereldberoemde Lucia Condrea.

5

Dag 5: Gura Humorului naar Lacu Rosu – Via Agapia en Neamt

Het is tijd om het prachtige Bucovina te verlaten en aan onze terugreis te beginnen. Via de Bicazkloof en zijn 300 meter hoge rotswanden naderen we onze bestemming. We verblijven in de buurt van Lacu Roşu (Rode Meer), het enige natuurlijke stuwmeer van Roemenië.

6

Dag 6: Lacu Roşu naar Sighişoara – 150 km, 3 uur

We beginnen aan onze reis naar Sighisoara, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa; de binnenstad maakt dan ook sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Onderweg brengen we een bezoek aan het dorp Corund, waar we een aardewerkcentrum bezoeken.

7

Dag 7: Sighişoara naar Braşov – 120 km, 2 uur

Onderweg naar Braşov kunnen we nog de fraaie weerkerken in Saschiz en Viscri bezoeken, ook beschermd door UNESCO. In Braşov maken we een wandeling door het prachtige stadscentrum.

8

Dag 8: Braşov – vliegveld Otopeni – 150 km, 3 uur reistijd

Het is tijd om afscheid te nemen. Retourvlucht naar Schiphol.

Romtours exclusieve groepsrondreizen

Heeft u al veel positiefs over Roemenië gehoord en overweegt u daardoor een reis naar dit prachtige land? Wilt u Roemenië echt leren kennen? Dan bent u nu op de juiste plek want Romtour laat u alle kanten van dit fantastische en veelzijdige land zien tijdens onze exclusieve groepsrondreizen.

Deskundige reisleiders die u meer laten zien
Onze reizen worden begeleid door de beste en meest gepassioneerde Nederlandstalige gidsen in Roemenië. Deze nemen alle tijd om u in te wijden in de karakteristieken van het land en zijn cultuur. Daarbij is het hun uitdaging ervoor te zorgen dat uw reis in alle opzichten aan uw wensen voldoet. De naam van de gids wordt vooraf bekend gemaakt.

Kleine, gezellige groepen en comfortabele bussen
Kwaliteit is ons uitgangspunt. Daarom geven wij er de voorkeur aan om kleinschalige groepsreizen te organiseren. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijker en flexibeler dan reizen met grote groepen. Ten behoeve van het reiscomfort reizen wij in royale bussen met een zitplaatsenoverschot in relatie tot het aantal deelnemers, opdat iedereen regelmatig bij het raam kan zitten.

Kortere afstanden en meer tijd voor bezoeken
Reizen en rusten moeten tijdens een vakantie in balans zijn. Onze routes zijn bedacht om te zorgen dat we regelmatig twee nachten in hetzelfde hotel of pension verblijven. Ook is het ons streven om genoeg tijd te nemen om met rust alle bezienswaardigheden te bekijken en regelmatig onze benen te strekken in plaats van uren achtereen in de bus te zitten. Natuurlijk worden de dagelijkse activiteiten op z’n tijd afgewisseld met koffie- en lunchpauzes.

Verblijf in kleinschalige driesterren(boutiek)hotels en -pensions
Tijdens onze rondreizen verblijven wij altijd in kleinschalige hotels en pensions. Deze hebben wij persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht om er zeker van te zijn dat de kwaliteit aan onze eisen voldoet. De in onze reizen opgenomen gastverblijven bevinden zich vrijwel altijd in de stadscentra zodat u ook op eigen gelegenheid en naar eigen behoefte nieuwe oorden kunt verkennen.

Afwisselende driegangenmenu’s
Lekker eten, dat is belangrijk! Voor alle reizen hebben we persoonlijk de menu’s met de hotels doorgesproken, ook om te voorkomen meer dagen op rij hetzelfde voorgeschoteld krijgt. De menu’s vormen een mix van traditionele Roemeense en internationale gerechten.

Entreegelden in de reissom inbegrepen
De entreegelden voor de aanbevolen bezienswaardigheden en georganiseerde excursies zijn altijd in de reissom verwerkt. Reeds jaren dé betrouwbare Roemeniëspecialist met een Fair Price beleid hoog in het vaandel Sinds 2011 is Romtour de enige Roemeniëspecialist op de Nederlandse markt. Onze passie voor Roemenië was en is ons vertrekpunt. Wij streven ernaar om de hoogste kwaliteit aan onze klanten te bieden en dat kan alleen tegen een passende prijs. Omdat we onze partners goed betalen, blijven zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun diensten hoog te houden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “UNESCO Werelderfgoed in Bucovina en Transsylvanië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:995,00

Boek deze tour!

Personen

× €995.00 = €1.990,00
Op basis van 2 personen per kamer
1-persoonskamer toelsag
 
€170
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €1,990.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!