Sneeuwwandelen in het Apusenigebergte in Noordwest Roemenië

Code: WINTERROEM1
8 DAGEN
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (1)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (2)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (3)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (4)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (5)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (6)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (7)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (8)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (9)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (10)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (12)
 • sneeuwwandelen in het apuseni gebergte roemenie (14)

Sneeuwwandelen in het Apusenigebergte in Noord/West Roemenië

Proef tijdens deze vakantie in Roemenië de magie van de Transsylvaanse winter! Haal diep adem in de winterse frisse lucht van de hoogvlakte, volg de dierensporen in de verse maagdelijke sneeuw, maak een trektocht door de eindeloze bossen en luister naar het geluid van de stilte.

 • vliegtickets Wizz Air Eindhoven – Cluj, inclusief 1 stuk ruimbagage van 23kg per geboekte kamer
 • on-line check in
 • overnachtingen
 • maaltijden
 • privégids (Engels- of Duitstalig)
 • vliegveld transfers
 1. materiaalhuur
 2. bagagetransfers
 • typische landschappen en karstformaties
 • typische dorpjes
 • demonstratie houtsnijwerk
 • scărişoara IJsgrot
 • coiba Mică en Coiba Mare grotten
 • de Tăuz karstbron

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst en warming-up

Vervoer van het vliegveld naar het dorp Albac. Aankomst in het gastenhuis, waar we op temperatuur kunnen komen. Diner en overnachting in het gastenhuis te Runc.

2

Dag 2: Gheţar plateau- 5 á 6 uur

Ontbijt in het gastenhuis. Daarna maken we ons klaar voor onze volgende bestemming: het dorpje Ghetar. Met deze tocht start ons avontuur nu echt. Aankomst in het gastenhuis, waar we inchecken en ons opwarmen. Onze gastheer en gastvrouw zijn Dinu en Iuliana, een jonge moţi (motsi) familie (dat is de benaming voor de bevolking van het Apusenigebergte). De rest van de middag is vrij te besteden.

3

Dag 3: de Scărişoara IJsgrot – 4 á 6 uur

Na het ontbijt in het gastenhuis brengen we eerst een bezoek aan het Gheţar Touristen Informatie Centrum, waar we uitgebreide informatie over deze streek gaan krijgen. Hier kunnen we ook het geluid van de tulnic (een soort alpenhoorn) beluisteren. Het instrument is ontworpen door Pasca Ilisie, een lokale ambachtsman met meer dan 60 jaar ervaring in de kunst van het houtsnijden – een traditioneel beroep bij de moţi. We zetten onze dagtocht voort en gaan op weg naar de Scărişoara IJsgrot. De grot, met een ingang van 48 meter diep en 60 m breed herbergt de Scărişoara gletsjer – een indrukwekkend ijsblok van 100.000 kubieke meter, 22 meter dik en rond 4000 jaar oud.

4

Dag 4: het dorp Casa de Piatră – 4 á 6 uur

Op weg naar het dorp Casa de Piatră, onze eindbestemming van deze dag, trekken we de berg over via een van de mooiste hellingen van het Apusenigebergte – de Călineasa Helling. Verspreid over een hoogte van 1300 meter, is deze helling – nu een stille witte wereld – een tijdelijke zomernederzetting, die door de lokale bevolking voornamelijk gebruikt wordt voor bosbouw en veeteelt. Op een heldere dag heeft men een weids uitzicht op het zuidelijk gedeelte van het Apusenigebergte en de hoogste bergtop: de Cucurbăta Mare piek (1848 m). We hebben lunch voor onderweg mee. Daarna vervolgen we onze weg en bereiken in de middag het gebied rond Casa de Piatră en onze eindbestemming, het gastenhuis. Op deze karakteristieke boerderij kunnen we zien hoe dieren worden gefokt en krijgen we de kans te genieten van de plaatselijke keuken.

5

Dag 5: de Tăuz karstbron – 4 á 6 uur

Vandaag verkennen we de streek en bezoeken enige representatieve karstverschijnselen. Eerst brengen we een bezoek aan de Coiba Mare grot. De indrukwekkende ingang van de grot is 74 m breed en 47 m hoog. Grote zalen, nauwe galerijen, een ondergrondse rivier, meren en watervallen – 5050 m lang in totaal. We verkennen alleen de eerste zaal, die makkelijk toegankelijk is voor elke bezoeker. Een andere grot die deel uitmaakt van dit karstsysteem is de Coiba Mică. Er loopt een verbindende galerij tussen de twee grotten – de Coiba Mare en de Coiba Mică – via een rivier die verderop ontspringt in een van de mooiste karstbronnen van het Apusenigebergte – de Tăuz karstbron. Daarna vervolgen we onze tocht via de dorpen Sohodoale en Hodobana. We hebben lunch voor onderweg mee.

6

Dag 6: de Vârtop ijsgrot 3 á 4 uur

Vandaag maken we een korte tocht (wat afstand betreft) in de streek en bezoeken een beroemde grot – de Vârtop IJsgrot. Ondanks de naam Vârtop IJsgrot staat deze grot niet bekend vanwege het ijs (er is eigenlijk maar één zaal die bedekt is met ijs, de rest is alleen maar met sneeuw). Zijn sierlijke kalkstenen rotsformaties en de 25.000 jaar oude voetafdrukken van de Homo Fossilis in de kalkstenen grond geven deze grot zijn karakter. Terug in het pension, brengen we een ontspannen avond door.

7

Dag 7: laatste dag in Apuseni – 3 á 4 uur

Na het ontbijt in het gastenhuis verlaten we Casa de Piatră en maken een drie uur durende tocht op sneeuwschoenen door het afwisselende landschap naar het dorp Gârda de Sus. In het dorp brengen we eerst een kort bezoek aan de oude houten kerk. De kerk is gebouwd in 1792 en in 1804 geschilderd en bezit een grote collectie orthodoxe iconen, die dateren vanaf 1798 tot 1804. Lunch in een plaatselijk restaurant en eventueel vervoer naar Cluj-Napoca.

8

Dag 8: vervoer naar de luchthaven en terugreis naar Eindhoven

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sneeuwwandelen in het Apusenigebergte in Noordwest Roemenië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.150,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,150.00 = €2.300,00
Op basis van 2 personen per kamer
1-persoonskamer toelsag
 
€175
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €2,300.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!