Groepsrondreis 15 dagen – Natuur en cultuur in ongerept Roemenië

Code: RONDREISROEM3
15 DAGEN
Categorie:
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (2)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (3)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (4)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (5)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (6)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (7)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (8)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (9)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (10)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (11)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (12)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (13)
 • groepsrondreis vakantie roemenie 15 dagen cultuur en natuur (14)

Groepsrondreis 15 dagen – Natuur en cultuur in ongerept Roemenië

Ontdek het ongerepte Roemenië tijdens deze 15-daagse vakantie die u de veelzijdigheid van dit land laat zien. Deze trip brengt u langs drie interessante grote steden van Roemenië: Boekarest, Timişoara en Constanța, langs de kloof van de Donau, door de Donau Delta en tot aan de Zwarte Zee.

 • halfpension
 • nederlandstalige gids en reisdocumentatie,
 • retourtickets Tarom Schiphol -> Boekarest inclusief 1 ruimbagage van 23 kg bagage per persoon
 • toegang tot de attracties/excursies benoemd bij “Highlights”.
 1. fototoeslagen
 2. toegangsgelden tot andere bezienswaardigheden die niet benoemd zijn in de highlights
 • het Volkspaleis en oude centrum in Boekarest
 • de kloosterkerk in Curtea de Argeş
 • UNESCO werelderfgoedklooster Hurezi
 • traditionele pottenbakdemonstratie in Horezu
 • de beelden van Brâncuşi in Târgu – Jiu
 • de kloof van de Donau
 • het Huniady kasteel in Hunedoara
 • het oude centrum van Brasov
 • de moddervulkanen
 • de Donaudelta

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest

Welkom in Boekarest, de verrassende hoofdstad van Roemenië! Vanuit ons hotel in het centrum van de stad maken we vandaag een korte wandeling door het oudste stukje Boekarest: de Lipscanibuurt of “het oude centrum”.

2

Dag 2: Boekarest

Op de tweede dag is het tijd voor een groot bezoek aan het reusachtige Volkspaleis, het grootste gebouw in Europa. Daarna bezoeken we het Paleis van Mogosoaia, gebouwd in de jaren rond 1700.

3

Dag 3: Boekarest naar Horezu – 235 km, 5 uur

Vandaag rijden we richting Horezu. Onderweg brengen we een bezoek aan het klooster in Curtea de Argeş. Het stadje Horezu staat bekend als het grootste aardewerkcentrum van Roemenië. Hier bezoeken we een atelier en ook gaan we zien hoe deze bijzondere keramiek gemaakt wordt.

4

Dag 4: Horezu naar Bãile Herculane – 200 km , 4 uur reistijd

Op weg naar onze volgende bestemming stoppen we in de stad Târgu-Jiu, waar enkele schitterende kunstwerken van de wereldberoemde beeldhouwer Constantin Brâncuşi te bezichtigen zijn. Reizend door het schitterende landschap van de Donaukloof en het Domogled-Cerna natuurpark, komen we op onze bestemming in Bãile-Herculane.

5

Dag 5: dagtrip langs de Donau

Vandaag nemen we de tijd voor de natuur en cultuur langs de Donau. Met een boot maken we een tocht door de kloof van de Donau, een van de grootste en meest indrukwekkende kloven van Europa.

6

Dag 6: Bãile Herculane naar Timişoara

Timişoara ligt niet ver van de grenzen met Serviё en Hongarijё en is ooit een belangrijk handelscentrum tussen het Ottomaanse Rijk en het westen van Europa geweest. Timişoara is in westen vooral bekend als de stad waar de opstand tegen het communistische regime van Ceausescu begon.

7

Dag 7: Timişoara – rustdag

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het museum van de Roemeense Revolutie. Hier krijgen we uitgebreide informatie over de grootste gebeurtenis in de recente geschiedenis van Roemenië, de revolutie. Hierna heeft u een vrije middag.

8

Dag 8: Timişoara naar Alba-Iulia via Hunedoara – 260 km, 5 uur reistijd

Vandaag zijn we onderweg naar Transsylvanië: een bezoek aan een middeleeuws kasteel kan dus niet ontbreken. We wijken even van onze route af om in de stad Hunedoara te komen waar het Huniady kasteel zich bevindt.

9

Dag 9: Alba – Iulia naar Braşov – 220 km, 4 uur reistijd

Door het heuvelachtige landschap van Transsylvanië rijden we verder in de richting van Braşov. Onderweg maken we een korte pauze om een uniek historisch monument te bekijken: de ruïnes van het Cisterciënzerklooster in Cârța.

10

Dag 10: Braşov naar Berca (moddervulkanen) – 150 km, 3 uur reistijd

Vandaag brengen we een bezoek aan de best bewaarde weerkerk in Roemenië, de weerkerk van Prejmer (UNESCO). Voordat we onze bestemming bereiken, maken we nog kennis met een apart natuurfenomeen: de moddervulkanen bij Buzau.

11

Dag 11: Berca naar Murighiol (Donau Delta) – 300 km, 6 uur reistijd

Onze bestemming voor vandaag bevindt zich in het natuurreservaat de Donaudelta. In de middag komen we aan bij ons hotel in de rustige wildernis van de Delta. Bij ons hotel kunnen we aan het zwembad lekker uitrusten van de lange reisdag.

12

Dag 12: boottocht in de Donaudelta

Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om de biodiversiteit van de Donaudelta te verkennen. Met de boot zullen we tot in het hart van dit natuurgebied dringen.

13

Dag 13: Donaudelta naar Constanța – 180 km, 3 uur reistijd

De route brengt ons verder langs de kustlijn tot Constanța aan de Zwarte Zee. Tijdens een stadswandeling gaan we de mooiste plekken in de stad bekijken.

14

Dag 14: Constanța naar Boekarest – 230 km, 3 uur reistijd

Op de laatste reisdag nemen we de snelweg naar Boekarest.

15

Dag 15: terugvlucht naar Schiphol

Romtours exclusieve groepsrondreizen

Heeft u al veel positiefs over Roemenië gehoord en overweegt u daardoor een reis naar dit prachtige land? Wilt u Roemenië echt leren kennen? Dan bent u nu op de juiste plek want Romtour laat u alle kanten van dit fantastische en veelzijdige land zien tijdens onze exclusieve groepsrondreizen.

Deskundige reisleiders die u meer laten zien
Onze reizen worden begeleid door de beste en meest gepassioneerde Nederlandstalige gidsen in Roemenië. Deze nemen alle tijd om u in te wijden in de karakteristieken van het land en zijn cultuur. Daarbij is het hun uitdaging ervoor te zorgen dat uw reis in alle opzichten aan uw wensen voldoet. De naam van de gids wordt vooraf bekend gemaakt.

Kleine, gezellige groepen en comfortabele bussen
Kwaliteit is ons uitgangspunt. Daarom geven wij er de voorkeur aan om kleinschalige groepsreizen te organiseren. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijker en flexibeler dan reizen met grote groepen. Ten behoeve van het reiscomfort reizen wij in royale bussen met een zitplaatsenoverschot in relatie tot het aantal deelnemers, opdat iedereen regelmatig bij het raam kan zitten.

Kortere afstanden en meer tijd voor bezoeken
Reizen en rusten moeten tijdens een vakantie in balans zijn. Onze routes zijn bedacht om te zorgen dat we regelmatig twee nachten in hetzelfde hotel of pension verblijven. Ook is het ons streven om genoeg tijd te nemen om met rust alle bezienswaardigheden te bekijken en regelmatig onze benen te strekken in plaats van uren achtereen in de bus te zitten. Natuurlijk worden de dagelijkse activiteiten op z’n tijd afgewisseld met koffie- en lunchpauzes.

Verblijf in kleinschalige driesterren(boutiek)hotels en -pensions
Tijdens onze rondreizen verblijven wij altijd in kleinschalige hotels en pensions. Deze hebben wij persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht om er zeker van te zijn dat de kwaliteit aan onze eisen voldoet. De in onze reizen opgenomen gastverblijven bevinden zich vrijwel altijd in de stadscentra zodat u ook op eigen gelegenheid en naar eigen behoefte nieuwe oorden kunt verkennen.

Afwisselende driegangenmenu’s
Lekker eten, dat is belangrijk! Voor alle reizen hebben we persoonlijk de menu’s met de hotels doorgesproken, ook om te voorkomen meer dagen op rij hetzelfde voorgeschoteld krijgt. De menu’s vormen een mix van traditionele Roemeense en internationale gerechten.

Entreegelden in de reissom inbegrepen
De entreegelden voor de aanbevolen bezienswaardigheden en georganiseerde excursies zijn altijd in de reissom verwerkt. Reeds jaren dé betrouwbare Roemeniëspecialist met een Fair Price beleid hoog in het vaandel Sinds 2011 is Romtour de enige Roemeniëspecialist op de Nederlandse markt. Onze passie voor Roemenië was en is ons vertrekpunt. Wij streven ernaar om de hoogste kwaliteit aan onze klanten te bieden en dat kan alleen tegen een passende prijs. Omdat we onze partners goed betalen, blijven zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun diensten hoog te houden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Groepsrondreis 15 dagen – Natuur en cultuur in ongerept Roemenië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.595,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,595.00 = €3.190,00
Op basis van 2 personen per kamer
1-persoonskamer toelsag
 
€260
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €3,190.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!