Groepsrondreis 12 dagen Verrassend Roemenië

Code: RONDREISROEM2
12 DAGEN
Categorie:
 • reisdata 12 dagen groepsreis roemenie
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (8)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (9)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (10)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (11)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (12)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (13)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (14)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (15)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (16)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (17)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (1)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (2)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (3)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (4)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (5)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (6)
 • busrondreis vakantie 12 dagen roemenie (7)

Groepsrondreis 12 dagen verrassend Roemenië

Geniet tijdens twaalf dagen vakantie van Roemenië. Deze groepsreis heeft de perfecte reisduur om kennis te maken met dit enorm veelzijdige land. Onder de begeleiding van een nederlandstalige gids gaat u de hoofdstad Boekarest maar ook de provincies Maramureş, Bucovina en Transsylvanië ontdekken. Maramureş en Bucovina zijn bekend om hun authentieke dorpen, kerken en kloosters. Transsylvanie trekt daarnaast ook de aandacht vanwege zijn mooie, bruisende steden. Op deze afwisselende route gaat u van de perfecte mix van natuur en cultuur genieten.

Groepsreizen met kleine, gezellige groepen en comfortabele bussen

Kwaliteit is ons uitgangspunt. Daarom geven wij er de voorkeur aan om kleinschalige groepsreizen te organiseren. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijker en flexibeler dan reizen met grote groepen. Ten behoeve van het reiscomfort reizen wij in royale bussen met een zitplaatsenoverschot in relatie tot het aantal deelnemers, opdat iedereen regelmatig bij het raam kan zitten.

Reisdata 2019:

20 t/m 31 mei – Vertrek gegarandeerd
15 t/m 26 juli – Vertrek vanaf 12 personen
9- t/m 20 september – Vertrek gegarandeerd

Bij niet gegarandeerde vertrekdata zullen we u uiterlijk vier weken voor reis over de status van de reis informeren. Gegarandeerde vertrekdata van deze groepsreis door Roemenië gaan gegarandeerd door.

 • halfpension
 • nederlandstalige gids en reisdocumentatie,
 • retourtickets Schiphol-Boekarest, inclusief 23 kg bagage per persoon
 • toegang tot de attracties/excursies benoemd bij “Highlights”.
 1. fototoeslagen
 2. toegangsgelden tot bezienswaardigheden die niet benoemd zijn op de highlights
 • het Volkspaleis in Boekarest
 • de binnenstad van Sibiu
 • de Zoutmijnen in Turda
 • het gevangenismuseum in Sighetul Marmației
 • UNESCO houten kerken in Maramureş & het Vrolijke Kerkhof in Sãpânța
 • UNESCO kloosters in Bucovina
 • de Bicazkloof en Lacu Roşu
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan en Viscri (UNESCO)
 • paard en wagentocht naar de houtskolenbranders
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • de kastelen Peleş en Bran

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest

Welkom in Boekarest, de verrassende hoofdstad van Roemenië! We starten rustig aan. Vanuit ons hotel in het centrum van de stad maken we vandaag een korte wandeling door het oudste stukje Boekarest: de Lipscanibuurt of “het oude centrum”.

2

Dag 2: Boekarest naar Sibiu – 277 km, 5 uur

Op de tweede dag is het tijd voor een bezoek aan het reusachtige Volkspaleis, het grootste gebouw in Europa. Vol indrukken beginnen we hierna aan onze reis richting Sibiu. In 2007 was Sibiu de culturele hoofdstad van Europa.

3

Dag 3: Sibiu naar Gherla– 200 km, 3,5 uur

We beginnen de dag met een korte wandeling door Sibiu. Daarna rijden we richting Gherla, een klein stadje in Transsylvanië.

4

Dag 4: Gherla naar Sighetul Marmaţiei – 160 km , 3,5 uur

We verlaten Gherla en rijden richting het noorden, op weg naar een van de meest traditionele provincies van Roemenië, Maramures.

5

Dag 5: Sighetul Marmaţiei

Vanuit Sighet kunnen we het “Vrolijke Kerkhof” bezoeken, een uniek monument in Roemenië en de hele wereld. Verder maken we kennis met oude ambachten uit de regio Maramureş en zijn houten kerkjes die bekend zijn van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

6

Dag 6: Sighetul Marmaţiei naar Suceviţa – 240 km, 5 uur

Vandaag maken we een lange reis waarbij we vele indrukken zullen opdoen. We reizen over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming. Onderweg gaan we het klooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het paaseierenmuseum van de wereldberoemde Lucia Condrea.

7

Dag 7: Suceviţa naar Lacu Roşu – 200 km, 4 uur

We reizen via Gura Humorului naar ons verblijf bij Lacu Roşu. Onderweg brengen we een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoedkloosters van Humor en Voroneț.

8

Dag 8: Lacu Roşu naar Sighişoara – 150 km, 3 uur

We beginnen de dag met een korte wandeling langs het meer. Opgefrist, beginnen we aan onze reis naar Sighisoara, een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa; de binnenstad maakt dan ook sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

9

Dag 9: Sighişoara.

We brengen een bezoek aan de grootste gefortificeerde kerk van Roemenië in Biertan. Met paard en wagen gaan we op weg om de traditionele manier om houtskool maken te bekijken.

10

Dag 10: Sighişoara naar Braşov – 120 km, 2 uur

Onderweg naar Braşov kunt u nog de fraaie weerkerk in Viscri bezoeken, ook beschermd door UNESCO. In Braşov maken we een wandeling door het prachtige stadscentrum.

11

Dag 11: Braşov

Vanuit Braşov maken we vandaag een excursie naar de kastelen Peleş en Bran. Het kasteel Peleş is gebouwd door de Roemeense koninklijke familie en diende als zomerverblijf. Het kasteel van Bran staat natuurlijk beter bekend als het kasteel van Dracula.

12

Dag 12: terugreis naar Boekarest en terugvlucht – 150 km, 3 uur

Het is tijd om afscheid te nemen. Retourvlucht naar Schiphol.

Romtours exclusieve groepsrondreizen

Heeft u al veel positiefs over Roemenië gehoord en overweegt u daardoor een reis naar dit prachtige land? Wilt u Roemenië echt leren kennen? Dan bent u nu op de juiste plek want Romtour laat u alle kanten van dit fantastische en veelzijdige land zien tijdens onze exclusieve groepsrondreizen.

Deskundige reisleiders die u meer laten zien
Onze reizen worden begeleid door de beste en meest gepassioneerde Nederlandstalige gidsen in Roemenië. Deze nemen alle tijd om u in te wijden in de karakteristieken van het land en zijn cultuur. Daarbij is het hun uitdaging ervoor te zorgen dat uw reis in alle opzichten aan uw wensen voldoet. De naam van de gids wordt vooraf bekend gemaakt.

Kleine, gezellige groepen en comfortabele bussen
Kwaliteit is ons uitgangspunt. Daarom geven wij er de voorkeur aan om kleinschalige groepsreizen te organiseren. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijker en flexibeler dan reizen met grote groepen. Ten behoeve van het reiscomfort reizen wij in royale bussen met een zitplaatsenoverschot in relatie tot het aantal deelnemers, opdat iedereen regelmatig bij het raam kan zitten.

Kortere afstanden en meer tijd voor bezoeken
Reizen en rusten moeten tijdens een vakantie in balans zijn. Onze routes zijn bedacht om te zorgen dat we regelmatig twee nachten in hetzelfde hotel of pension verblijven. Ook is het ons streven om genoeg tijd te nemen om met rust alle bezienswaardigheden te bekijken en regelmatig onze benen te strekken in plaats van uren achtereen in de bus te zitten. Natuurlijk worden de dagelijkse activiteiten op z’n tijd afgewisseld met koffie- en lunchpauzes.

Verblijf in kleinschalige driesterren(boutiek)hotels en -pensions
Tijdens onze rondreizen verblijven wij altijd in kleinschalige hotels en pensions. Deze hebben wij persoonlijk voor u geselecteerd en bezocht om er zeker van te zijn dat de kwaliteit aan onze eisen voldoet. De in onze reizen opgenomen gastverblijven bevinden zich vrijwel altijd in de stadscentra zodat u ook op eigen gelegenheid en naar eigen behoefte nieuwe oorden kunt verkennen.

Afwisselende driegangenmenu’s
Lekker eten, dat is belangrijk! Voor alle reizen hebben we persoonlijk de menu’s met de hotels doorgesproken, ook om te voorkomen meer dagen op rij hetzelfde voorgeschoteld krijgt. De menu’s vormen een mix van traditionele Roemeense en internationale gerechten.

Entreegelden in de reissom inbegrepen
De entreegelden voor de aanbevolen bezienswaardigheden en georganiseerde excursies zijn altijd in de reissom verwerkt. Reeds jaren dé betrouwbare Roemeniëspecialist met een Fair Price beleid hoog in het vaandel Sinds 2011 is Romtour de enige Roemeniëspecialist op de Nederlandse markt. Onze passie voor Roemenië was en is ons vertrekpunt. Wij streven ernaar om de hoogste kwaliteit aan onze klanten te bieden en dat kan alleen tegen een passende prijs. Omdat we onze partners goed betalen, blijven zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun diensten hoog te houden.

10 beoordelingen voor Groepsrondreis 12 dagen Verrassend Roemenië

 1. Waardering 5 uit 5

  Carel Kuijvenhoven

  Elly en Carel, 11 oktober 2018
  Met 12 personen maakten we een rondreis door Roemenië. Onze reisleidster Suzanne heeft ons heel veel over het leven en werken in Roemenië verteld. We hebben zo een heel goede indruk van het land gekregen. Suzanne had op al onze vragen en wensen wel een antwoord. Omdat we slechts met 12 personen waren kon ze heel mooie routes kiezen en kwamen we in verrassende kleine dorpjes. Mede door haar was het een geweldige reis . Deze reis is echt een aanrader. We zullen hem dan ook zeker aanbevelen.

 2. Waardering 5 uit 5

  LoCo

  Op aanraden van medereizigers welke vorig jaar met ons een rondreis maakten door Bulgarije, kozen we dit jaar dus voor Roemenie. Ook weer met een klein gezelschap wat ons goed bevallen is.
  Suzanne was een geweldige reisleidster, zij speelde regelmatig in op onze wensen, b.v. ergens picknicken of een andere , mooiere route nemen welke met een kleine bus goed te doen was.
  We hebben zowel cultuur als natuur , grotere steden maar ook armere plattelands dorpjes gezien. Dus een goed beeld gekregen van Roemenie, dank zij Suzanne . Zij had op iedere vraag wel een antwoord. Ook handelde zij heel goed toen er een zieke medereizigste was. Deze reis is dus beslist een aanrader.

 3. Waardering 5 uit 5

  Frans van Maasakkers

  De reis was zeer indrukwekkend we hebben veel gezien en de hotels waren meerde keren in het centrum van de plaats wat zeer aantrekkelijk was. Onze Gids Janneke Vos wist ons vele details over het leven in Roemenië te vertellen . DE hotels en het eten waren heel goed . We hadden geen extra kosten wat bij vele reis organisaties wel is We zijn heel tevreden over de reis en wij kunnen iedereen Romtour als reisorganisatie aan bevelen Frans en Mien van Maasakkers

 4. Waardering 5 uit 5

  Jeannette Schravesande

  Ik heb jullie al eerder een zeer uitgebreide beoordeling gestuurd over deze reis. (op info…. geloof ik) We vonden het raar geen reactie te ontvangen, maar waarschijnlijk is er iets mis gegaan. Ik denk in juni of begin juli.
  Jeannette Schravesande en Jan van Hulst

  • Romtour Reizen

   Goede avond,

   Zojuist even terug gezocht in onze mail en daar vond ik inderdaad uw uitgebreide reactie. Voor de volledigheid voeg ik die hieronder toe. Bedankt!

   Wij zijn van 4- 15 juni met jullie organisatie op reis geweest.

   We hebben genoten van het mooie landschap en de prachtige cultuur. Het was een verrassende ervaring voor ons.

   We hadden aan Janneke natuurlijk een geweldige gids. Ze vertelde, behalve over alle bezienswaardigheden ook over de bevolking en hun dagelijks leven en over de politieke geschiedenis van het land. Heel interessant. Ook haar eigen ervaringen met het land en de mensen waren bijzonder.

   Het programma was goed afwisselend. Soms zaten we wat lang in de bus. Wel hadden we overal voldoende tijd voor. We voelden ons niet opgejaagd.

   Het eten was overal prima en het was fijn dat jullie vooraf menuafspraken gemaakt hadden, zodat ook daar wat afwisseling in zat.

   Het was prettig dat het een kleine groep was, zodat het diner en de lunch, soms op onverwachte plekken, ook vlot verliepen.

   De meeste hotels lagen in steden, zodat je in de avonden nog even op pad kon. De meeste kamers waren prima. Soms misten we een lift, maar dan sjouwde er wel iemand voor ons. Alleen was het jammer dat er soms geen enkele stoel in een kamer stond.

   Prima ook dat we geen extra kosten hadden, maar dat alles (behalve drankjes en lunches natuurlijk) inbegrepen was.

   Het was door de calamiteiten een reis om niet snel te vergeten. (damdoorbraak, kapotte busruiten, ziekte), maar afgezien daarvan zullen we ook het prachtige land niet snel vergeten. En alles was prima geregeld!! We zullen uw organisatie zeker bij anderen aanbevelen.

 5. Waardering 2 uit 5

  Catherine Marchand

  We waren met 3 personen voor een groepsreis en reden rond met een auto. Voor mij is deze reis tegen gevallen.

  • Romtour Reizen

   Dank voor uw reactie. Jammer dat u dit zo ervaren heeft. Gegarandeerde startdata laten we ook doorgang hebben wanneer we slechts drie personen hebben. gelukkig komt dit niet vaak voor. Is de reis tegen gevallen doordat de groep zo klein was? of had dit een andere reden?

 6. Waardering 5 uit 5

  Marlies

  Geweldige reis gehad en veel gezien onder begeleiding van een heel fijne gids die heel veel wist te vertellen over geschiedenis en hedendaags Roemenie. Hotels prima op uitstekende plekken. Beenruimte bus liet wat te wensen over.
  Wij hebben een mooie vakantie gehad en een goede indruk van Roemenie gekregen.

 7. Waardering 5 uit 5

  Sam Blommen

  Echt top georganiseerd. Top gids,mooie hotels,lekker lokaal eten(veel). Hadden een bewogen reis maar romtours heeft alles perfect opgelost en steeds backup achter de hand! Prachtig land en vriendelijke bevolking. Een echte aanrader om met romtour het land ter verkennen…geen massa toerisme gevoel. Top!

 8. Waardering 5 uit 5

  Roos Schippers

  We waren met een groep van 7 personen in een busje waar 20 personen inkunnen dus volop ruimte en… een heel leuke groep. Ook onze gids deed het prima. Het is, wat we gezien en gedaan hebben, een mooi land. Ik raad het dan ook iedereen aan om met Romtour te reizen, ook de hotels waren top!

 9. Waardering 5 uit 5

  Bert Verbruggen

  Een geweldig interessante reis. Zeer afwisselende reis onder deskundige begeleiding.
  Uitstekende overnachtingen op mooi gelegen plaatsen.
  Door de kleine groep heel veel inspraak tijdens de reis.
  In 12 dagen leer je op deze manier een land erg goed kennen.

 10. Waardering 5 uit 5

  J.Schouten

  Goede verzorgde reis ,duidelijke uitleg en goede hotels ,busje tijdens rondreis niet optimaal,maar even zo goed is deze reis een aanrader om Roemenie te leren kennen

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.295,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,295.00 = €2.590,00
Op basis van 2 personen per kamer
1-persoonskamer toelsag
 
€220
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €2,590.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!