Fly & Drive vakantie 22 dagen Reis en rust in Roemenië

Code: FLYDRIVEROEM11
22 DAGEN
Categorie:
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (6)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (7)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (9)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (10)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (11)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (12)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (1)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (1)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (2)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (3)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (4)
 • flydrive vakantie roemenie 22 dagen reis en rust (5)

Fly & Drive vakantie 22 dagen Reis en rust in Roemenië

Rustig op vakantie en toch veel zien? Deze Fly&Drive voert u door de mooiste streken van Roemenië en hoofdstad Boekarest en is voorzien van extra rustdagen. Aan het einde van deze rondreis hebben we daarbij ook nog een prachtige gerestaureerde traditionele woning voor u besproken. Hier heeft u een week de tijd om alle indrukken van uw rondreis te verwerken en om lekker uit te rusten. Daarna reist u door naar Boekarest om hier nog één nacht te verblijven om vervolgens weer naar huis te vliegen.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€1.298,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€1.388,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€1.458,00

 • het Volkspaleis, de Lipscani Buurt, het openlucht museum in Boekarest
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • het kasteel Peleş in Sinaia
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan, Saschiz en Viscri (UNESCO)
 • de Bicazkloof en Lacu Roşu
 • de Zoutmijnen in Turda
 • de Sint Michaels kerk in Cluj
 • het gevangenis museum in Sighetul Marmației
 • UNESCO houten kerken in Maramureş & het vrolijke kerkhof in Sãpânța
 • UNESCO kloosters in Bucovina
 • het Bruckhenthal Museum, het Astra openlucht museum en binnenstad van Sibiu
 • de Transfãgãrãşan weg

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest

Welkom in Roemeniё! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of een van de oude stadsparken. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in een van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’ cu Bere, een van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest.

Laat u vandaag door Boekarest verrassen! Ontdek de recente geschiedenis van deze stad door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgd.

3

Dag 3: Boekarest naar Braşov – 170 km, 3 uur

De reis tussen Braşov en Boekarest is kort, dus neem de tijd om onderweg het indrukwekkende kasteel van Peleş in Sinaia te bezoeken. Dit prachtige bouwwerk is geconstrueerd in opdracht van de eerste Roemeense koning. Naast een bezoek aan dit kasteel kunt u hier met een kabelbaan in het Bucegigebergte omhoog. Geniet van prachtige vergezichten!

4

Dag 4: Braşov en omgeving

In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Deze stad met prachtige architectuur uit de middeleeuwen en de barok is zeker een van de leukste steden van Roemeniё. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants. Vanuit Braşov kunt u het kasteel van Bran bezoeken, beter bekend als het kasteel van Dracula.

5

Dag 5: Braşov naar Sighişoara – 120 km, 2 uur

Vanuit Braşov rijdt u verder naar Sighişoara, de enige nog bewoonde middeleeuwse burcht in Roemeniё. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de weerkerk in Viscri en de heuvelburcht van Rupea.
Een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is Sighişoara; de binnenstad maakt sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Aan de oevers van de rivier de Târnava leven verschillende culturen al eeuwen samen. Onder de ruim 30.000 inwoners zijn namelijk ook vele Hongaren en Duitsers te vinden. Maar de beroemdste mens die de stad ooit voortbracht, is natuurlijk wel een Roemeen, Vlad Țepeş is zijn naam, oftewel Graaf Dracula. Bezoek zijn geboortehuis, maar zorg ervoor dat u nog een beetje energie overhoudt om de prachtige, geheel met hout overkoepelde trap naar de kerk op de heuvel te beklimmen.

6

Dag 6: Sighişoara en omgeving

Vandaag heeft u uitgebreid de mogelijkheid de omgeving van Sighişoara te bezoeken. Deze staat bekend om zijn Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

7

Dag 7: Sighişoara naar Lacu Roşu – 150 km, 2,5 uur

Vandaag maakt u een korte rit door de prachtige natuur richting Lacu Roşu in het Hăşmaşgebergte. Tijd om een mooie wandeling te maken rond het enige natuurlijke stuwmeer van Roemeniё. Rij nog vijf kilometer door en ontdek de spectaculaire Bicazkloof. Neem hier de tijd om de kraampjes met traditionele en kitsch producten te bekijken.

8

Dag 8: Lacu Roşu naar Suceviţa – 200 km, 3 uur

Vandaag staat een lange reis op het programma. Door de Bicazkloof rijdt u de historische provincie Bucovina in. U reist via Gura Humorului naar een verblijf in Suceviţa. Onderweg bezoekt u UNESCO werelderfgoed het klooster van Humor en klooster Voroneţ.

9-12

Dag 9 t/m 12: Suceviţa

Voor de volgende drie nachten verblijft u op loopafstand van één van de door de UNESCO beschermde kloosters in Bucovina, het klooster Suceviţa. Alle andere kloosters op de Werelderfgoedlijst liggen hier niet ver vandaan. Bezoek het klooster in Moldoviţa en mis het paaseieren museum in dit dorp niet.

12

Dag 12: Suceviţa naar Breb – 240 km, 4 uur

Vandaag maakt u een lange reis met vele indrukken. U reist over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming.

13-18

Dag 13 t/m 18: vakantie vieren vanuit uw verblijf in de Maramureş

Ook al is het maar een klein dorpje, Breb staat bekend als een uniek mooi dorp in historisch Maramureş en is een perfect startpunt om dit gebied te gaan verkennen. Er valt heel veel te zien in deze unieke provincie, waar natuur en cultuur nog heel dicht bij elkaar staan. Een bezoek aan de dorpen langs de Izavallei zal u het traditionele leven laten zien: mensen wonen daar nog in houten huizen, houden dieren voor eigen gebruik en telen zo veel mogelijk hun eigen groente en fruit.

De houten architectuur van de kerken, huizen en poorten gaat zeker uw aandacht grijpen en terecht. Houtsnijwerk is het ambacht (en de kunst!) die de Maramureş kenmerkt. UNESCO erkent het vakmanschap en beschermt de houten kerken uit de 17e en 18e eeuw, die allemaal bereikbaar zijn vanuit uw vakantieverblijf. Als u de omringende dorpen gaat verkennen, let dan op de lokale ambachtslieden die nog oude ambachten uitoefenen. Timmermannen, weefsters en pottenbakkers kunt u in meerdere dorpen tegenkomen. Neem ook de tijd om even te ontspannen in een van de openluchtzwembaden met zout water in Ocna Şugatag en breng een bezoek aan “het Vrolijke Kerkhof” in Săpânța.

18

Dag 18: Breb naar Cluj-Napoca – 200 km, 3 uur

Vandaag staat Cluj Napoca op het programma, de op één na grootste stad van Roemeniё en de grootste van Transsylvaniё. Imposante gebouwen, mooie parken en gezellige terrassen staan op het programma voor vandaag.

19

Dag 19: Cluj- Napoca naar Sibiu – 177 km, 2,5 uur

Sibiu was in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. De hele binnenstad is volledig gerestaureerd, zodat u Sibiu op zijn mooist zult beleven. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Pas op: deze middeleeuwse stad houdt u in de gaten! De vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

20

Dag 20: Sibiu

Neem vandaag de tijd om deze prachtige stad rustig te verkennen. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Brukenthalmuseum, waar vele oude meesters als Titiaan, Pieter Brueghel en Jan van Eyck zijn ondergebracht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het openluchtmuseum van Transsylvaanse cultuur in het Dumbrava natuurpark en openlucht museum.

21

Dag 21: Sibiu naar Boekarest– 277 km, 4 uur

Om terug naar Boekarest te gaan, kunt u kiezen om over de Transfãgãrãşan te rijden, de hoogst gelegen weg van Roemeniё. Deze weg is uitgeroepen tot “The best drivers road of Europe” door de makers van Top Gear. De spectaculaire route brengt u op een hoogte van 2035 meter aan de oevers van het meer Bâlea. Terug in de hoofdstad heeft u nog de tijd om rustig te gaan winkelen, wandelen, of om op een terras uit te rusten en de indrukken van deze lange reis te verwerken.

22

Dag 22: terugvlucht en einde van uw rondreis in Roemenië

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fly & Drive vakantie 22 dagen Reis en rust in Roemenië” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.298,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,298.00 = €2.596,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €2,596.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!