Fly & Drive 8 dagen de Donau Delta & de Zwarte Zee

Code: FLYDRIVEROEM2
8 DAGEN
Categorie:
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (8)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (9)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (10)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (11)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (12)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (13)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (1)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (2)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (3)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (4)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (5)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (6)
 • flydrive vakantie in Roemenie 8 dagen donaudelta en zwarte zee (7)

Een vakantie in de kuststreek van Roemenië is ideaal voor wie veel wil zien en ook graag de tijd neemt om te ontspannen. De reis begint in de levendige hoofdstad Boekarest en gaat daarna de natuur in, eerst in Buzau bij de moddervulkanen en dan naar de rustige wildernis van de Donau Delta. U sluit af met twee dagen aan de Zwarte Zee in Constanța waar u heerlijk van een dagje strand kunt genieten.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage van 23kg per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt in kleinschalige tenminste 3* hotels en pensions
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • volpension in Donau Delta
 • boottransfer van Murighiol naar Uzlina
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
Niet beschikbaar
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€741,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€763,00

 • het Volkspaleis in Boekarest
 • de Lipscani Buurt in Boekarest
 • het openlucht museum in Boekarest
 • de moddervulkanen
 • de donau Delta
 • het Casino in Constanța
 • het strand en gondel in Mamaia

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Schiphol naar Boekarest

Welkom in Roemeniё! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of een van de oude stadsparken. De Lipscani Buurt is de beste plek om te beginnen om een eerste indruk over deze stad te krijgen. De mix van oude kerkjes, imposante gebouwen en communistische architectuur vertellen in een notendop het verhaal van Boekarest. Ook is deze buurt bekent om zijn grote hoeveelheid winkels, terrassen en restaurants waar u uw eerste Roemeense maaltijd kunt proeven. Tip: Probeer het restaurant Caru’cu Bere, een van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest

Ontdek de recente geschiedenis van deze stad door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Het paleis werd gebouwd in opdracht van dictator Nicolae Ceausescu. Vanuit het balkon krijgt u een indrukwekkend stadspanorama te zien, met de Unirii Boulevard aan uw voeten. Deze boulevard is tegelijkertijd met het paleis bedacht en moest langer dan de Champs Elysees in Parijs worden. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgt. Ook een aanrader is het Openluchtmuseum, een verzameling van traditionele huizen en voorwerpen uit heel Roemenië.

3

Dag 3: Boekarest naar Berca – 130 km, 2 uur

Vandaag is het tijd voor een reis door het prachtige natuurschoon van zuidelijk Roemenië, langs uitgestrekte weilanden, door drukke dorpen die later plaats maken voor heuvels met de fraaiste uitzichten. Voordat we onze bestemming bereiken maken we nog kennis met een apart natuurfenomeen. De moddervulkanen liggen in een natuurreservaat waar modder, net zoals lava rijkelijk uit de grond opwelt. Het landschap rond de vulkanen verandert continu en door de modderstroom ontbreekt hier de flora. Op droge dagen lijken de moddervulkanen met hun grijze kegels en kraters echt een maanlandschap.

4

Dag 4: Berca naar Murighiol (Donau Delta) – 300 km, 5 uur

Vandaag rijdt u richting de Donau Delta. Het wordt een lange reisdag. Uw route van vandaag staat garant voor mooie uitzichten. Eerst door de bergen en daarna over de heuvels en uitgestrekte weiden van de provincie Dobrogea. U komt aan in Murighiol. U laat de auto op een beveiligde parkeerplaats achter en wordt met een boot naar uw pension gebracht. Midden in de natuur kunt u tot rust komen; er zijn geen auto’s meer te horen alleen vogels en af en toe een boot die langs vaart.

5

Dag 5: Donau Delta

Vandaag bent u vrij om op uw eigen manier de Delta te gaan ontdekken. De beste optie om de Donau Delta te verkennen is door middel van een gegidste boottocht die u ter plekke kunt boeken. Gedurende ongeveer 4 uur kunt u de Delta en haar vele vogels verkennen. Wilt u echt zelf de omgeving verkennen? Dan kunt u ook een roeiboot huren.

6

Dag 6: Murighiol naar Constanța – 144 km, 2,5 uur

Het is weer tijd om de rust en natuur achter te laten en verder te rijden. Met de boot wordt u terug naar uw auto gebracht. U rijdt vandaag door de indrukwekkende natuur van de streek Dobrogea. Uitgestrekte landschappen en uitzichten over de meren van de Delta en de Zwarte Zee staan op het programma van vandaag.

7

Dag 7: Constanța

Constanţa is gelegen aan de Zwarte Zee en is de grootste havenstad van Roemenië. Ook hoort deze stad tot de vijf grootste van het land. De geschiedenis van Constanţa gaat meer dan 2000 jaar terug in de tijd: eerst is het een Griekse kolonie geweest en later een Romeinse. Sporen van beide tijdperken zijn hier nog te vinden. In de directe omgeving van Constanta ligt de badplaats Mamaia. Na een indrukwekkende stadswandeling kunt u heerlijk het strand in Mamaia opzoeken.

8

Dag 8: Constanța naar Boekarest en terugvlucht – 230 km, 2,5 uur

Vandaag pakt u weer de auto en rijdt terug naar het vliegveld van Boekarest. U levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

2 beoordelingen voor Fly & Drive 8 dagen de Donau Delta & de Zwarte Zee

 1. Waardering 4 uit 5

  Jene borst

  het was een erg mooie reis en goed geregeld via Romtour.Avis rent a car heeft ons een extra verzekering laten afsluiten die niet nodig was.
  In Nederland heb ik Romtour benaderd erover en heb gevraagd om alle contracten met Avis rent a car te verbreken. Graag wil ik nog een keer een reis boeken naar Roemenië met Romtour maar ik kies wel voor een ander autoverhuur bedrijf.

  • Romtour Reizen

   Beste heer Borst,

   Bedankt voor uw reactie, vervelend dat u zo’n vervelende ervaring heeft gehad met de autoverhuurder. Omdat we dit jaar helaas meer van dergelijke klachten hebben ontvangen ben ik afgelopen vrijdag naar Boekarest gevlogen om met Avis het gesprek aan te gaan. Daar is mij verzekerd dat een dergelijke agressieve manier van upselling niet is zoals het hoort. Als mogelijke reden voor deze gang van zaken gaven ze mij aan dat ze dit jaar drie nieuwe medewerkers aan de balie hadden op een team van zes. Dit mag natuurlijk geen excuus zijn, zodoende heb ik dan ook aangedrongen op extra training van deze medewerkers.

   Op dit moment heb ik een hernieuwd vertrouwen in de services van Avis, wel zijn we ons ook aan het oriënteren op een mogelijke andere leverancier voor de auto’s. We verwelkomen u natuurlijk weer graag in Roemenië en regelen dan met plezier een auto voor u bij een andere autoverhuurder.

   Vriendelijke groet,

   Luc

   Romtour

 2. Waardering 4 uit 5

  Fam. Bak

  De reis was door Romtour prima georganiseerd. Vooraf prettig en praktisch afspraken kunnen maken voor maatwerk-aanpassingen in het programma. De benodigde bescheiden kwamen keurig en conform afspraak en waren netjes verzorgd. Voorafgaand aan de reis kregen we nog een attend bericht over ontwikkelingen in het land die impact op onze reis konden hebben. Keurig geregeld dus en ook geen innodig gedoe.

  De reis was ook een prima vakantie, en voldeed aan de geschetste beelden, echter wij vonden (het deel dat we gezien hebben van) Roemenie qua landschap en cultuur e.d. op zichzelf weinig interessant.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:741,00

Boek deze tour!

Personen

× €741.00 = €1.482,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €1,482.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!