Fietsvakantie Roemenië 14 dagen in zuidelijk Transsylvaniё

Code: FIETSROEM4
14 DAGEN
Categorie:
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (1)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (1)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (2)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (3)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (4)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (6)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (7)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (8)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (9)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (10)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (11)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (12)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (13)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (14)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (15)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (16)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (17)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (18)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (19)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (20)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (21)
 • fietsvakantie 14 dagen in zuidelijk transsylvanie roemenie (22)

Fietsvakantie Roemenië 14 dagen in zuidelijk Transsylvaniё

Deze route is speciaal samengesteld als combinatieroute van de voorgaande twee routes voor hen, die acht of negen dagen fietsen niet voldoende vinden. U fietst in deze combiroute over het Roemeense platteland en brengt een bezoek aan de middeleeuwse steden Braşov en Sighişoara.

 • overnachtingen
 • maaltijden zoals in omschrijving
 1. vlucht
 2. transfers
 3. fietshuur
 • het Klooster in Sâmbăta
 • het boerenburcht van Rîşnov
 • het kasteel van Bran (Dracula)
 • de Zwarte kerk en oude stadscentrum van Braşov
 • de weerkerk in Prejmer (UNESCO)
 • de weerkerk in Hărman
 • de weerkerk en dorp Viscri (UNESCO)
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerk in Biertan (UNESCO)
 • typische Roemeense en Saksische dorpen
 • unieke landschappen

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst bij startpunt in Sâmbăta Complex

Welkom in Roemeniё! U komt aan bij het eerste hotel aan de voet van het Făgăraşgebergte, met de hoogste bergen van het land. Adem de frisse lucht in en geniet van de mooie uitzichten die de bergen u bieden. Op uw eerste vakantiedag gaat u even opwarmen door de omgeving van het hotel te verkennen. Mis het mooie klooster van Sâmbăta niet. Dit is een van de oudste orthodoxe kloosters (1657) in heel Transsylvanië. Hier krijgt u een goed beeld van de Roemeense architectuur uit die tijd.

Wist u dat het klooster in Sâmbăta het enige orthodoxe klooster is dat niet verwoest werd na de overname van Transsylvanië door het Oostenrijkse Rijk?

2

Dag 2: route Sâmbăta (klooster) – Sâmbăta complex 33 km

Op uw eerste vakantiedag gaat u even opwarmen door de omgeving van het hotel te verkennen. Neem de tijd om de dorpen in de buurt te ontdekken en mis het mooie klooster van Sâmbăta niet. Dit is een van de oudste orthodoxe kloosters (1657) in heel Transsylvanië. Hier krijgt u een goed beeld van de Roemeense architectuur uit die tijd.

3

Dag 3: route Sâmbăta Complex – Bucium 35 km

Vandaag fietst u door het prachtige Transsylvaanse landschap. Heuvels met bossen, weiden en afgelegen kleine dorpje wisselen elkaar af. Geniet van deze dag en laat uw zintuigen prikkelen: ontdek de lekkere geuren van wilde bloemen of vers geoogst hooi en luister naar de geluiden van de natuur rondom u. Een bospad brengt u naar het volgende pension. Avondmaaltijd inbegrepen.

4

Dag 4: route Bucium – Braşov – 59 km

De route vandaag voert u verder door de heuvels en dorpen van Transsylvaniё naar de stad Braşov. Nu bent u voor het eerst in een Saksische nederzetting uit de 13de eeuw. Overnachting in een kleinschalig, uitstekend hotel met uitzicht over de stad.

5

Dag 5: rustdag en stadswandeling Braşov of dagtocht naar Raşnov en Bran

Neem rustig de tijd om de middeleeuwse stad Braşov te verkennen. Volg onze wandelroute en ontdek de mooiste en meest interessante plekken van de oude, ommuurde binnenstad. Heeft u nog wat tijd over? Loop dan de berg Tâmpa op of neem de kabelbaan naar de top voor het beste uitzicht over deze stad. De avonden lenen zich bij uitstek om de plaatselijke restaurants en terrassen uit te proberen.

Wist u dat het orgel in de Zwarte Kerk het grootste orgel in zuidoost Europa is? Het werd in 1839 gebouwd door Buchholzen uit Berlijn. Zijn ruim 4000 pijpen zijn nog regelmatig te horen tijdens concerten, waarvan het jaarlijkse Paasconcert de meeste mensen aantrekt.

U kunt ook kiezen om met OV een bezoek te brengen aan de boerenvesting op de heuvel van Raşnov. Van boven kunt u ook genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarna kunt u verder naar Bran, waar het kasteel van Dracula zich bevindt.

De boerenvesting werd rond het jaar 1225 door de ridders van de Duitse Orde gesticht. Na het vertrek van de Orde werd het bouwwerk uitgebreid en in gebruik genomen door de bewoners van Râşnov. De boerenvesting kreeg 5 meter hoge muren, die soms anderhalve meter dik waren. Eeuwenlang werd deze burcht als schuilplaats gebruikt tijdens de aanvallen van de Turken en Tartaren. Hoewel de stad vaak aangevallen werd, kon geen enkel leger tot de 17de eeuw deze vesting veroveren.

6

Dag 6: route Braşov – Prejmer – Hărman (weerkerk) – Sinpetru 50 km

Vandaag fietst u in door de Saksische dorpen rondom Braşov en komt u de eerste vestingkerken tegen, in Prejmer en Hărman. Transsylvanië staat bekend om zijn grote aantal gefortificeerde kerken die in deze provincie nog bestaan. De weerkerk in Prejmer, beschermd door de UNESCO, is de best bewaarde van zijn soort in heel Roemeniё en is uniek vanwege zijn architectuur en grootte.

7

Dag 7: Sinpetru – Baraolt – Talisoara – 55 km

Het eerste gedeelte van de dagtocht brengt u langs meerdere boerendorpen, met of zonder vestingkerken. U fietst door mooie open landschappen met bloeiende weiden. U verblijft in het Hongaars dorp Talisoara, in de voormalige woning van een lokale baron. Avondmaaltijd inbegrepen.

8

Dag 8: Talisoara – Homorod- Rupea – 42 km

Vandaag komt u terug in Saksische Transsylvanië, met haar typische dorpen, weerkerken en burchten. Onderweg bezoekt u de burcht in Rupea en de imposante weerkerk van Homorod. Uw tocht begint met een klim door het bos voor dat u weer op vlak terrein terugkomt.

9

Dag 9: Rupea – Viscri – Soars 46 km

Vandaag ondetkt u Viscri, één van de mooiste dorpen in Transsylvaniё. Het dorp, met zijn perfect bewaarde Saksische architectuur, staat bekend om de weerkerk die beschermd is door de UNESCO. Ook heeft Viscri een beroemde inwoner: Prins Charles van Groot-Brittannië heeft hier een vakantiehuis.

De fietsafstand is kort vandaag. Genoeg tijd om even rond te wandelen het dorp. Loop langs de kleurrijke huizen en ontdek de plaatselijke ambachtelijke winkels en cafés. De vrouwen in Viscri zijn bekend om hun vilten sloffen, de “Viscri sokken”, die ze helemaal met de hand maken. Met een beetje geluk, bent u precies op tijd om deze dames aan het werk te zien. Avondmaaltijd is inbegrepen.

10

Dag 10: route Şoarş – Şaeş – Sighişoara 47 km

Na een stevig Saksisch ontbijt fietst u over een niet-geasfalteerde weg door een prachtig verlaten landschap. U passeert een authentieke Roma nederzetting en rijdt door een aantal kleinere dorpen. Elk dorp op de route heeft ook een eigen vestingkerk die u kunt bezoeken. De kerk in Apold is de grootste die u vandaag tegenkomt. Via een klein stukje provinciaalse weg komt u aan in de middeleeuwse stad Sighişoara. U overnacht in een hotel in de binnenstad.

11

Dag 11: rustdag en Stadswandeling

Het sprookjesachtige Sighişoara is een bergvesting uit de 13e eeuw en heeft een perfect bewaarde historische binnenstad (UNESCO werelderfgoed). De oude stad heeft een nog gave stadsmuur met negen torens daarin opgenomen. Iedere toren behoorde in vroegere tijden bij een gilde. De kronkelige middeleeuwse straatjes en mooie pleintjes ademen een gezellige sfeer uit.

12

Dag 12: route Sighişoara – Biertan (grootste weerkerk van Roemenië) 33 km

Zodra u de stad verlaten heeft, wordt u weer omringd door de schoonheid van het Roemeense Platteland. Onderweg is een bezoek aan de enorme vestingkerk van Biertan een absolute must! Deze kerk was het bisschopszetel van de Transsylvaanse Evangelische Kerk van 1572 tot 1867 en is daarom groter dan andere kerken. U overnacht in een mooi gelegen pension aan de voet van de kerkheuvel.

Wist u dat Biertan in de 16de eeuw een handelaarsdorp was? De vlaggen van de verschillende gilden die in de kerk hangen herinneren hier nog aan. De meeste Transsylvaansche dorpen waren gewoon boeren dorpen.

13

Dag 13: route Biertan – Cincsor 58 km

Vandaag wordt het nog even genieten van het prachtige Transsylvaanse landschap. U fietst door de vele schilderachtige Saksische boerendorpjes en rijdt terug richting het startpunt.

14

Dag 14: Cincsor – Sâmbăta Complex 20 km

Als u terug bij het startpunt hetgeen helaas betekent: einde arrangement!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fietsvakantie Roemenië 14 dagen in zuidelijk Transsylvaniё” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:684,00

Boek deze tour!

Personen

× €684.00 = €1.368,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Materiaalhuur
E-bike (dragen van fietstassen niet mogelijk)
× aantal dagen × €22 = 0
Totaal = €1,368.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!