Fietsvakantie 9 dagen door Transsylvaniё

Code: FIETSROEM2
9 DAGEN
Categorie:
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (1)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (2)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (5)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (6)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (7)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (8)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (9)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (10)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (11)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (12)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (13)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (15)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (16)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (17)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (18)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (19)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (20)

Ontdek het Transsylvaanse platteland, maar mis zeker ook de mooie middeleeuwse steden niet. Tijdens deze fietsvakantie, fietst u over rustige landwegen, door het Transsylvaanse natuurschoon, naar prachtige Saksische weerkerken in idyllische, pittoreske dorpjes waar de tijd 100 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Op deze route komt u langs het beroemde kasteel van Dracula en bezoekt u de stad Braşov met zijn beroemde Zwarte Kerk.

 • overnachtingen en maaltijden zoals in omschrijving
 1. vlucht
 2. transfers
 3. huur fietsen
 • het Klooster in Sâmbăta
 • het boerenburcht van Rîşnov
 • het kasteel van Bran (Dracula)
 • de Zwarte kerk en oude stadscentrum van Braşov
 • de weerkerk in Prejmer (UNESCO)
 • de weerkerk in Hărman
 • typische Roemeense en Saksische dorpen
 • unieke landschappen

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst bij startpunt in Sâmbăta Complex

Welkom in Roemenië! U komt aan bij het eerste hotel aan de voet van het Făgăraşgebergte, met de hoogste bergen van het land. Adem de frisse lucht in en geniet van de mooie uitzichten die de bergen u bieden.

2

Dag 2: route Sâmbăta Complex – Bucium 35 km

Vandaag fietst u door het prachtige Transsylvaanse landschap. Heuvels met bossen, weiden en afgelegen kleine dorpje wisselen elkaar af. Geniet van deze dag en laat uw zintuigen prikkelen: ontdek de lekkere geuren van wilde bloemen of vers geoogst hooi en luister naar de geluiden van de natuur rondom u. Een bospad brengt u naar het volgende pension. Avondmaaltijd inbegrepen.

3

Dag 3: route Bucium – Braşov – 59 km

De route vandaag voert u verder door de heuvels en dorpen van Transsylvaniё naar de stad Braşov. Nu bent u voor het eerst in een Saksische nederzetting uit de 13de eeuw. Overnachting in een kleinschalig, uitstekend hotel met uitzicht over de stad.

4

Dag 4: rustdag en stadswandeling Braşov of dagtocht naar Raşnov en Bran

Neem rustig de tijd om de middeleeuwse stad Braşov te verkennen. Volg onze wandelroute en ontdek de mooiste en meest interessante plekken van de oude, ommuurde binnenstad. Heeft u nog wat tijd over? Loop dan de berg Tâmpa op of neem de kabelbaan naar de top voor het beste uitzicht over deze stad. De avonden lenen zich bij uitstek om de plaatselijke restaurants en terrassen uit te proberen.

5

Dag 5: route Braşov – Prejmer – Hărman (weerkerk) – Sinpetru 50 km

Vandaag fietst u in door de Saksische dorpen rondom Braşov en komt u de eerste vestingkerken tegen, in Prejmer en Hărman. Transsylvanië staat bekend om zijn grote aantal gefortificeerde kerken die in deze provincie nog bestaan. De weerkerk in Prejmer, beschermd door de UNESCO, is de best bewaarde van zijn soort in heel Roemeniё en is uniek vanwege zijn architectuur en grootte.

6

Dag 6: Sinpetru – Baraolt – Talisoara – 55 km

Het eerste gedeelte van de dagtocht brengt u langs meerdere boerendorpen, met of zonder vestingkerken. U fietst door mooie open landschappen met bloeiende weiden. U verblijft in het Hongaars dorp Talisoara, in de voormalige woning van een lokale baron. Avondmaaltijd inbegrepen.

7

Dag 7: Talisoara – Homorod- Rupea – 42 km

Vandaag komt u terug in Saksisch Transsylvanië, met haar typische dorpen, weerkerken en burchten. Onderweg bezoekt u de burcht in Rupea en de imposante weerkerk van Homorod. Uw tocht begint met een klim door het bos voor dat u weer op vlak terrein terugkomt.

8

Dag 8: Rupea – Viscri – Soars 46 km

Vandaag ondetkt u Viscri, één van de mooiste dorpen in Transsylvaniё. Het dorp, met zijn perfect bewaarde Saksische architectuur, staat bekend om de weerkerk die beschermd is door de UNESCO. Ook heeft Viscri een beroemde inwoner: Prins Charles van Groot-Brittannië heeft hier een vakantiehuis. De fietsafstand is kort vandaag. Genoeg tijd om even rond te wandelen het dorp. Loop langs de kleurrijke huizen en ontdek de plaatselijke ambachtelijke winkels en cafés. De vrouwen in Viscri zijn bekend om hun vilten sloffen, de “Viscri sokken”, die ze helemaal met de hand m aken. Met een beetje geluk, bent u precies op tijd om deze dames aan het werk te zien. Avondmaaltijd is inbegrepen.

9

Dag 9: Soars – Sâmbăta Complex – 49 km

Vandaag wordt het nog even genieten van het prachtige Transsylvaanse landschap. U fietst door de vele schilderachtige Saksische boerendorpjes en rijdt terug richting het startpunt. Einde arrangement!

1 beoordeling voor Fietsvakantie 9 dagen door Transsylvaniё

 1. Waardering 5 uit 5

  Familie Ostyn-Van den Eede

  Wij zijn sinds zondagavond 19 augustus terug van een heerlijke reis door Transsylvanië. Na het fietsen hebben we nog 2 dagen Cluj bezocht in afwachting van de vlucht naar huis.
  Groot pluspunt voor ons was het verschil in logement: van pensions naar kasteel naar bij mensen thuis op de boerderij (in Soars was de reservatie niet in Andrada’s House, maar over de brug bij Nicolette en haar echtgenoot).
  Wij zijn overal zeer goed en vriendelijk ontvangen geweest.
  Alles wat we gereserveerd hadden, was er.
  Kortom, een aanrader

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:475,00

Boek deze tour!

Personen

× €475.00 = €950,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €950.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!