9 dagen fietsvakantie door zuidelijk Transsylvaniё inclusief Sighisoara

Code: FIETSROEM1
9 DAGEN
Categorie:
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (1)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (2)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (3)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (4)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (5)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (6)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (7)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (8)
 • hele pagina met tekst over Burcht in Fagaras
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (11)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (12)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (13)
 • 9 dagen fietsvakantie roemenie zuidelijk transsylvanie (14)

Ontdek Transsylvaniё van dichtbij en fiets acht dagen op verborgen, slingerende wegen, door afgelegen dorpen, langs de groene heuvels en door de natuurlijke bossen van deze streek. Breng een bezoek aan de prachtige Saksische weerkerken, waarvan er veel beschermd worden door UNESCO. Leer hier de waarheid achter de legende van graaf Dracula kennen.

 • overnachtingen
 • maaltijden zoals in omschrijving
 1. vlucht
 2. transfers
 3. fietshuur
 • het Klooster in Sâmbăta
 • de weerkerk en het dorp Viscri (UNESCO)
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerk in Biertan (UNESCO)
 • typische Roemeense en Saksische dorpen
 • unieke landschappen

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst bij startpunt in Sâmbăta Complex

Welkom in Roemeniё! U komt aan bij het eerste hotel aan de voet van het Făgăraşgebergte, met de hoogste bergen van het land. Adem de frisse lucht in en geniet van de mooie uitzichten die de bergen u bieden. Op uw eerste vakantiedag gaat u even opwarmen door de omgeving van het hotel te verkennen.

2

Dag 2: route Sâmbăta (klooster) – Şoarş 49 km

De route van vandaag voert u langs rustige binnenwegen en door kleine agrarische dorpen. Boomgaarden, uitgestrekte weiden met wilde bloemen en schaapskuddes gaat u onderweg tegenkomen. Mis het mooie klooster van Sâmbăta niet. Dit is een van de oudste orthodoxe kloosters (1657) in heel Transsylvanië. Hier krijgt u een goed beeld van de Roemeense architectuur uit die tijd. Neem de tijd om meer over de lokale geschiedenis te leren in de burcht van Făgăraş.

3

Dag 3: route Şoarş – Viscri (oud Saksisch dorp met weerkerk) 55 km

Vandaag maakt u voor het eerst kennis met Saksisch Transsylvanië, haar typische dorpen, weerkerken en burchten. Onderweg bezoekt u de burcht in Rupea en de imposante weerkerk van Homorod. Viscri, uw eindbestemming voor de dag, is één van de mooiste dorpen in Transsylvaniё. Het dorp, met zijn perfect bewaarde Saksische architectuur, staat bekend om de weerkerk die beschermd is door de UNESCO. Ook heeft Viscri een beroemde inwoner: Prins Charles van Groot-Brittannië heeft hier een vakantiehuis. U slaapt in een traditionele woning van een typische Saksische nederzetting. U waant zich in een museum. Avondmaaltijd is inbegrepen.

4

Dag 4: route Viscri – Şoarş 31 km

De fietsafstand is kort vandaag. Genoeg tijd om eerst rond te wandelen in de omgeving van het prachtige dorp waar twee gemarkeerde wandelroutes zijn uitgezet. Loop langs de kleurrijke huizen en ontdek de plaatselijke ambachtelijke winkels en cafés. De vrouwen in Viscri zijn bekend om hun vilten sloffen, de “Viscri sokken”, die ze helemaal met de hand maken. Met een beetje geluk, bent u precies op tijd om deze dames aan het werk te zien. Avondmaaltijd is inbegrepen.

5

Dag 5: route Şoarş – Şaeş – Sighişoara 47 km

Na een stevig Saksisch ontbijt fietst u over een niet-geasfalteerde weg door een prachtig verlaten landschap. U passeert een authentieke Roma nederzetting en rijdt door een aantal kleinere dorpen. Elk dorp op de route heeft ook een eigen vestingkerk die u kunt bezoeken. De kerk in Apold is de grootste die u vandaag tegenkomt. Via een klein stukje provinciale weg komt u aan in de middeleeuwse stad Sighişoara. U overnacht in een hotel in de binnenstad.

6

Dag 6: rustdag en Stadswandeling

Het sprookjesachtige Sighişoara is een bergvesting uit de 13e eeuw en heeft een perfect bewaarde historische binnenstad (UNESCO werelderfgoed). De oude stad heeft een nog gave stadsmuur met negen torens daarin opgenomen. Iedere toren behoorde in vroegere tijden bij een gilde. De kronkelige middeleeuwse straatjes en mooie pleintjes ademen een gezellige sfeer uit.

7

Dag 7: route Sighişoara – Biertan (grootste weerkerk van Roemenië) 33 km

Zodra u de stad verlaten heeft, wordt u weer omringd door de schoonheid van het Roemeense platteland. Onderweg is een bezoek aan de enorme vestingkerk van Biertan een absolute must! U overnacht in een mooi gelegen pension aan de voet van de kerkheuvel.

8

Dag 8: route Biertan – Cincsor – 58 km

Vandaag wordt het nog even genieten van het prachtige Transsylvaanse landschap. U fietst door de vele schilderachtige Saksische boerendorpjes en rijdt terug richting het startpunt. U overnacht in het dorp Cincsor in een mooi gerestaureerde oude school. Avondmaaltijd inbegrepen.

9

Dag 9: Cincsor – Sâmbăta Complex 20 km

Als u terug bij het startpunt hetgeen helaas betekent: einde arrangement!

2 beoordelingen voor 9 dagen fietsvakantie door zuidelijk Transsylvaniё inclusief Sighisoara

 1. Waardering 4 uit 5

  doornekamp

  Mooie routes , Dank zij de GPX bestanden waren de routes uitstekend te vinden.
  Van Rupea naar Sighisoara was de route ( 98 km) te lang. We hebben een afwijkende route van 85 km gedaan. Jammer dat de bagage in Sigishoara na gebracht moest worden.

 2. Waardering 5 uit 5

  Familie Ostyn-Van den Eede

  Wij zijn sinds zondagavond 19 augustus terug van een heerlijke reis door Transsylvanië. Na het fietsen hebben we nog 2 dagen Cluj bezocht in afwachting van de vlucht naar huis.
  Groot pluspunt voor ons was het verschil in logement: van pensions naar kasteel naar bij mensen thuis op de boerderij (in Soars was de reservatie niet in Andrada’s House, maar over de brug bij Nicolette en haar echtgenoot).
  Wij zijn overal zeer goed en vriendelijk ontvangen geweest.
  Alles wat we gereserveerd hadden, was er.
  Kortom, een aanrader.

  (zonder Sighisoara)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:475,00

Boek deze tour!

Personen

× €475.00 = €950,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €950.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!