8 dagen fietsen door Roemenië (Transsylvanië)

Code: FIETSROEM2
8 DAGEN
Categorie:
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (1)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (2)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (5)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (6)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (7)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (8)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (9)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (10)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (11)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (12)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (13)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (15)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (16)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (17)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (18)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (19)
 • fietsvakantie 9 dagen door transsylvanië (20)

8 dagen fietsen in Roemenië.

Fietsen op het Transsylvaanse platteland, maar mis zeker ook de mooie middeleeuwse steden niet. Tijdens deze fietsvakantie, fietst u over rustige landwegen, door het Transsylvaanse natuurschoon, naar prachtige Saksische weerkerken in idyllische, pittoreske dorpjes waar de tijd 100 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Op deze route komt u langs het beroemde kasteel van Dracula en bezoekt u de stad Braşov met zijn beroemde Zwarte Kerk.

 • overnachtingen en maaltijden zoals in omschrijving
 • Vliegreis Amsterdam Boekarest
 • Transfer van Luchthaven naar startpunt Brasov
 • Fietshuur
 • GPS Tracks
 1. persoonlijke uitgaven
 2. bagage transfers
 3. huur van eventuele e-bikes
 4. huur GPS – apparaat
 • het Klooster in Sâmbăta
 • de boerenburcht van Rîşnov
 • het kasteel van Bran (Dracula)
 • de Zwarte kerk en het oude stadscentrum van Braşov
 • de weerkerk in Prejmer (UNESCO)
 • de weerkerk in Hărman
 • typische Roemeense en Saksische dorpen
 • unieke landschappen

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Aankomst op het startpunt in Braşov

Welkom in Roemenië!
Vanuit Boekarest neemt u de transfer naar de eerste pension in Brasov. Hier ontmoet u uw contact persoon voor de volgende dagen en krijgt de huurfietsen.
Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in een van de sfeervolle restaurants van Brasov of in uw pension.

2

Dag 2: route Braşov – Prejmer – Hărman (weerkerk) – Sinpetru 50 km

Vandaag fietst u in door de Saksische dorpen rondom Braşov en komt u de eerste vestingkerken tegen, in Prejmer en Hărman. Transsylvanië staat bekend om zijn grote aantal gefortificeerde kerken die in deze provincie nog bestaan. De weerkerk in Prejmer, beschermd door de UNESCO, is de best bewaarde van zijn soort in heel Roemeniё en is uniek
vanwege zijn architectuur en grootte.

3

Dag 3: Sinpetru – Baraolt – Talisoara – 55 km

Het eerste gedeelte van de dagtocht brengt u langs meerdere boerendorpen, met of zonder vestingkerken. U fietst door mooie open landschappen met bloeiende weiden. U verblijft in het Hongaars dorp Talisoara, in de voormalige woning van een lokale baron. Avondmaaltijd inbegrepen.

4

Dag 4: Talisoara – Homorod – Rupea – 42 km

Vandaag komt u terug in Saksische Transsylvanië, met haar typische dorpen, weerkerken en burchten. Onderweg bezoekt u de burcht in Rupea en de imposante weerkerk van Homorod. Uw tocht begint met een klim door het bos voor dat u weer op vlak terrein terugkomt.

5

Dag 5: Rupea – Viscri – Soars 46 km

Vandaag ondetkt u Viscri, één van de mooiste dorpen in Transsylvaniё. Het dorp, met zijn perfect bewaarde Saksische architectuur, staat bekend om de weerkerk die beschermd is door de UNESCO. Ook heeft Viscri een beroemde inwoner: Prins Charles van Groot-Brittannië heeft hier een vakantiehuis.
De fietsafstand is kort vandaag. Genoeg tijd om even rond te wandelen het dorp. Loop langs de kleurrijke huizen en ontdek de plaatselijke ambachtelijke winkels en cafés. De vrouwen in Viscri zijn bekend om hun vilten sloffen, de “Viscri sokken”, die ze helemaal met de hand m aken. Met een beetje geluk, bent u precies op tijd om deze dames aan het werk te zien.
Avondmaaltijd is inbegrepen.

6

Dag 6: Soars – Bucium – 37 km

De route van vandaag voert u langs rustige binnenwegen en door kleine agrarische dorpen. Boomgaarden, uitgestrekte weiden met wilde bloemen en schaapskuddes gaat u onderweg tegenkomen. Mis ook het mooie klooster van Sâmbăta niet. Dit is een van de oudste orthodoxe kloosters (1657) in heel Transsylvanië. Hier krijgt u een goed beeld van de Roemeense architectuur uit die tijd. Neem de tijd om meer over de lokale geschiedenis te leren in de burcht van Făgăraş.

7

Dag 7: route Bucium – Braşov – 59 km

Vandaag fietst u voor het laatst door het prachtige Transsylvaanse landschap. Heuvels met bossen, weiden en afgelegen kleine dorpje wisselen elkaar af. Geniet van deze dag en laat uw zintuigen prikkelen: ontdek de lekkere geuren van wilde bloemen of vers geoogst hooi en luister naar de geluiden van de natuur rondom u.

8

Dag 8: Terugreis

Het is tijd om afscheid te nemen. U wordt opgehaald in het pension en naar het vliegveld gebracht.

1 beoordeling voor 8 dagen fietsen door Roemenië (Transsylvanië)

 1. Waardering 5 uit 5

  Familie Ostyn-Van den Eede

  Wij zijn sinds zondagavond 19 augustus terug van een heerlijke reis door Transsylvanië. Na het fietsen hebben we nog 2 dagen Cluj bezocht in afwachting van de vlucht naar huis.
  Groot pluspunt voor ons was het verschil in logement: van pensions naar kasteel naar bij mensen thuis op de boerderij (in Soars was de reservatie niet in Andrada’s House, maar over de brug bij Nicolette en haar echtgenoot).
  Wij zijn overal zeer goed en vriendelijk ontvangen geweest.
  Alles wat we gereserveerd hadden, was er.
  Kortom, een aanrader

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:895,00 845,00

Boek deze tour!

Personen

× €845.00 = €1.690,00
Op basis van 2 personen per kamer
Bagage transport
 
€250
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Materiaalhuur
E-bike ipv gewone fiets
× aantal dagen × €16 = 0
Fietsers GPS Garmin
× aantal dagen × €3 = 0
Totaal = €1,690.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!