Fly & Drive 8 dagen Boekarest, historische steden en Transfăgărăşan

Code: FLYDRIVEROEM1
8 DAGEN
Categorie:
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (3)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (4)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (5)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (6)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (7)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (1)
 • Fly drive vakantie 8 dagen roemenië transfagarasan en boekarest (2)

Acht dagen lijkt niet lang en toch is het genoeg om de verschillende gezichten van Roemeniё te leren kennen. U brengt een bezoek aan de hoofdstad Boekarest, rijdt de hoogste bergen op via de Transfăgărăşan en vindt uw weg naar de charmante middeleeuwse steden van Transsylvaniё. Op deze route komt u vaak Dracula tegen; van zijn echte woning op de Transfăgărăşan, naar zijn geboortehuis in Sighişoara en tot het beroemde kasteel van Bran.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€595,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€673,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€683,00

 • de Lipscani buurt in Boekarest
 • het klooster Curtea de Argeş
 • het Poienari Fort, het echte kasteel van Dracula
 • de Transfăgărăşan weg en het gletsjermeer Bâlea
 • het Bruckhenthal Museum, het Astra openlucht museum en binnenstad van Sibiu
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan en Saschiz (UNESCO)
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • de kastellen Peleş & Bran

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Schiphol naar Boekarest

Welkom in Roemeniё! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of een van de oude stadsparken. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in een van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt.
Tip: Probeer het restaurant Caru’cu Bere, een van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest naar Bâlea – 240 km, 4,5 uur

Uw eerste tocht van deze reis gaat u zeker niet snel vergeten. Na een bezoek aan het middeleeuwse klooster van Argeş rijdt u verder richting Transsylvaniё over de Transfăgărăşan, de hoogst gelegen weg van Roemeniё. Deze weg is uitgeroepen tot “The best drivers road of Europe” door de makers van Top Gear. De spectaculaire route brengt u op een hoogte van 2200 m. aan de oevers van het meer Bâlea, uw bestemming voor deze dag.

3

Dag 3: Transfăgărăşan naar Sibiu – 90 km, 2 uur

U begint de dag met nog een spannende rit op de slingerende Transfăgărăşan, dit keer dalend richting Transsylvaniё. Sibiu was in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. De hele binnenstad is volledig gerestaureerd, zodat u Sibiu op zijn mooist zult beleven. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Brukenthalmuseum, waar vele oude meesters als Titiaan, Pieter Brueghel en Jan van Eyck zijn ondergebracht.
Pas op! De middeleeuwse stad houdt u in de gaten: de vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

4

Dag 4: Sibiu naar Sighişoara – 95 km, 2 uur

Een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is Sighişoara; de binnenstad maakt sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Aan de oevers van de rivier de Târnava leven verschillende culturen al eeuwen samen. Tot de ruim 30.000 inwoners behoren namelijk ook vele Hongaren en Duitsers. Maar de beroemdste mens die de stad ooit voortbracht is natuurlijk wel een Roemeen – Vlad Țepeş is zijn naam, oftewel Graaf Dracula. Bezoek zijn geboortehuis, maar zorg ervoor dat u nog een beetje energie overhoudt om de prachtige, geheel met hout overkoepelde trap naar de kerk op de heuvel te beklimmen.

5

Dag 5: Sighişoara, rustdag

Vandaag heeft u uitgebreid de mogelijkheid de omgeving van Sighişoara te bezoeken. De schilderachtige dorpen in de streek staan bekend om hun Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

6

Dag 6: Sighişoara naar Braşov – 120 km, 2 uur

In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants. Vanuit Brasov kunt u een bezoek aan het kasteel van Bran brengen, meer bekend als het kasteel van Dracula.

7

Dag 7: Braşov naar Boekarest – 177 km, 2,5 uur

De reis tussen Braşov en Boekarest is kort, dus neem de tijd om onderweg het indrukwekkende kasteel van Peleş in Sinaia te bezoeken. Dit kasteel was gebouwd door de Roemeense koninklijke familie als zomer verblijf. Het kasteel ging in 1883 officieel open en in 1884 werd de elektriciteitscentrale gebouwd. Daarmee werd Peleş het eerste kasteel in Europa met een eigen stroomvoorziening.

8

Dag 8: Terugvlucht

Het is tijd om afscheid te nemen. De auto wordt ingeleverd en dan vliegt u terug naar huis.

2 beoordelingen voor Fly & Drive 8 dagen Boekarest, historische steden en Transfăgărăşan

 1. Waardering 5 uit 5

  Jurgen

  Prima verzorgde reis gemaakt.
  Leuk hoe de 2 info boekjes in elkaar zijn gezet. De accomodaties zijn met smaak gekozen. Lekker centraal zodat je na aankomst de auto kunt parkeren en alles te voet kan verkennen.
  We hebben een erg leuke goed verzorgde reis gehad.

 2. Waardering 4 uit 5

  Claes – Van Thienen

  Een heel afwisselende reis waar je een goed beeld krijgt van het land. De slaapplaatsen zijn heel goed gekozen en super verzorgd. Misschien wel eens de weg omschrijving in de boekjes naar de pensioenen updaten en in het boekje ook de kilometers bijzetten van grote stad naar grote stad. Bij sommige was de beschrijving niet steeds correct. Wij zijn ook Bran gaan bezoeken. Dit misschien ook aanraden, want het was de moeite. De huurauto deed het geweldig goed.

  We hebben er van genoten.
  Vriendelijke groeten
  Sabine en Nele

  • Romtour Reizen

   Bedankt voor de feedback! We gaan de routeboekjes nog eens nakijken en inderdaad de kilometers toevoegen.

   Vriendelijke groet en wellicht tot volgend jaar,

   Luc & Andreea

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:595,00

Boek deze tour!

Personen

× €595.00 = €1.190,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €1,190.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!