Fietsvakantie Roemenië 7 dagen door Maramureş

Code: FIETSROEM5
7 DAGEN
Categorie:
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (1)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (2)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (4)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (5)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (6)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (7)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (8)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (9)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (10)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (11)
 • 7-daagse fietsvakantie door maramures roemenie (12)

Fietsvakantie Roemenië 7 dagen door Maramureş

Er is geen betere manier om Maramureş te verkennen dan van dichtbij tijdens een fietsreis van 7 dagen. Maramureş is waarschijnlijk de meest authentieke provincie van Roemenië, gelegen tussen de bergen, in een heuvelachtig en bebost landschap. Ver van buitenlandse invloeden heeft de bevolking hier een eigen levensstijl en cultuur ontwikkeld en behouden. De lokale architectuur, tradities en gastvrijheid van de bewoners geven deze provincie haar unieke karakter

 • overnachtingen
 • maaltijden zoals in omschrijving
 1. vlucht
 2. transfers
 3. fietshuur
 • de houten kerk in Ieud (UNESCO)
 • het etnografisch museum in Ieud
 • het klooster Bârsana en houten kerk (UNESCO)
 • het Openluchtmuseum en Gevangenismuseum in Sighetu- Marmaţiei
 • het Vrolijke Kerkhof in Sãpânța
 • de houten kerk in Deseşti (UNESCO)
 • het traditionele dorpje Breb
 • de houten kerk in Budeşti (UNESCO)
 • oude, lokale ambachten
 • typische landschap

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst bij het startpunt

Welkom in Maramureş! Deze provincie is een van de meest traditionele van heel Roemenië. Op uw eerste vakantiedag maakt u kennis met deze provincie en haar specifieke natuur en cultuur. Uw eerste nacht brengt u door in een gezellig pension in Vişeu de Sus. Geniet hier van uw eerste Roemeense avondmaaltijd.

2

Dag 2: route Vişeu de Sus – Ieud 46 km

De eerste route van deze reis voert u meteen door het hart van historisch Maramureş. Langs de vallei van de rivier Iza, door het heuvelachtige landschap van deze provincie, rijdt u naar het dorp Ieud, dat sinds de 14de eeuw bestaat. Bezoek hier de houten kerk die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat en neem de tijd om het dorp lopend te verkennen. De typische houten huizen en poorten gaan zeker uw aandacht grijpen. Kijk ook naar de lokale gemeenschap en de manier waarop deze nu nog leeft en zich wel voelt.

3

Dag 3: route Ieud – Vadu Izei 53 km

Vandaag fietst u verder door traditioneel Maramureş en kunt u op uw gemak nog enkele houten kerken bezoeken. Een stop bij het klooster Bârsana is zeker een aanrader: naast de mooie nieuwe kerk en de prachtige tuin, is ook een museum van lokale geschiedenis en cultuur te bezoeken. Onderweg kunt u genieten van handwerklieden die hun waren, bijvoorbeeld handgeweven kleden of houtsnijwerk, aanbieden. Hun ateliers zijn meestal open voor bezoekers en ze praten graag over hun werk. U overnacht in een kleinschalig, specifiek pension. De gastvrouw en haar gezin zullen u verrassen op culinair gebied en soms wordt er zelfs een volksdans vertoond.

4

Dag 4: route Vadu Izei – Şugău 56 km

De Maramureş is weliswaar één groot museum, maar vandaag kunt u enkele echte musea bezoeken in Sighetu Marmaţiei: het Openluchtmuseum, het etnografisch Museum en het Sighet Gevangenismuseum. Daarna fietst u naar het bijzondere en wereldberoemde “Vrolijke Kerkhof” in Săpînţa. De weg loopt grotendeels langs de rivier Tisa en aan de overkant ziet u nederzettingen in de Oekraïne liggen.

5

Dag 5: route Şugău – Ocna Şugatag 32 km

Vandaag fietst u over een heuvelachtige route door traditionele, rustige dorpjes. Enkele oude houten kerken kunt u op deze route nog ontdekken. In Berbeşti staat een prachtig voorbeeld van een oude reizigerstraditie in Roemenië: de troiţă (crucifix), een bewerkt houten kruis van meer dan 300 jaar oud. De houten kerk van Deseşti stamt uit de 18de eeuw en wordt beschermd door UNESCO. Het kleinschalige hotel/restaurant aan de rand van het dorp waar u slaapt biedt alle gemak en comfort voor een verdiende rust.

6

Dag 6: route Ocna Şugatag – Ieud 58 km

De route van vandaag voert u nogmaals door schilderachtige landschappen en voor deze streek karakteristieke dorpjes.U komt terug naar de vallei van de rivier Iza en onderweg fietst u langs de houten kerken van Breb (uit 1626) en Budeşti (UNESCO), één van de mooiste dorpen in de Maramureş. Neem de tijd om deze dorpjes lopend met de fiets aan de hand te ontdekken en u krijgt het gevoel dat de tijd hier werkelijk stil heeft gestaan!

7

Dag 7: route Ieud – Vişeu de Sus 25 km

Vandaag staat nog een korte fietstocht op het programma. Via een heuvelrug steekt u over, van het stroomgebied van de rivier Iza naar de vallei van de rivier Vişeu. Geniet van de prachtige uitzichten op deze route! Aan het einde van de dag komt u vol met impressies van dit schitterende gebied weer terug bij het startpunt, hetgeen helaas betekent: einde arrangement! Wilt u hier nog een nacht verblijven om lekker uit te rusten, dan kunt u dat vermelden bij de inschrijving.

Tip: boek een extra dag om een volledige dagtocht te maken met het enige in Europa nog werkende smalspoorstoomtreintje, de “Mocăniţa”. Het rijdt langs de vallei van de rivier Vaser, op een afstand van 43 km, door een typisch bergenlandschap met eindeloze naaldboombossen. Het vervoert houthakkers en toeristen. Vertrek 09.00 uur vanaf station Vişeu de Sus.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fietsvakantie Roemenië 7 dagen door Maramureş” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:419,00

Boek deze tour!

Personen

× €419.00 = €838,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Totaal = €838.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!