Fly & Drive 15 dagen Stay Local

Code: FLYDRIVEROEM9
15 DAGEN
Categorie:
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (3)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (4)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (5)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (6)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (7)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (1)
 • Flydrive vakantie roemenie 15 dagen stay local (2)

Roemenië staat bekend als een land dat zijn tradities, authenticiteit en diversiteit heeft weten te behouden, vooral op het platteland. Tijdens deze unieke fly&drive heeft u de tijd om de uniciteit van elke regio te ontdekken. U reist vanuit de hoofdstad over de bergen Transsylvanië in waar u Roemeense, Duitse en Hongaarse dorpen tegenkomt en kennis maakt met de verschillende types architectuur. Vervolgens komt u in de Maramures, een regio bekend door de typerende houten huizen en kerken. Daarna reist u naar Bucovina, de provincie van de beschilderde kloosters om vervolgens terug te keren in Saksisch Transsylvanië voordat u terug naar Boekarest gaat. U verblijft in kleine lokale pensions en kunt veelvuldig van lekkere, traditionele maaltijden genieten.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • Halfpension met uitzondering van Boekarest & Biertan
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€895,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€992,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€1.035,00

 • de Lipscanibuurt en het Volkspaleis in Boekarest
 • het Kasteel van Bran, het kasteel Peles, de burcht van Rasnov
 • de omgeving van Bran
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Crit, Saschiz en Viscri (UNESCO)
 • de zoutmijnen in Turda
 • het gevangenismuseum in Sighetul Marmației
 • UNESCO houten kerken in Maramureş & het vrolijke kerkhof in Sãpânța
 • UNESCO kloosters in Bucovina
 • de spectaculaire landschappen rond het Colibitameer
 • de weerkerk van Biertan
 • de binnenstad van Sibiu
 • de Transfagarasan en Balea gletsjermeer

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: aankomst in Boekarest

Welkom in Roemenië! Omdat u al een lange reisdag achter de rug heeft, verblijft u in een klein pension in Boekarest. Maak een korte wandeling door het centrum. Het omvat de 500 jaar geschiedenis die deze stad te bieden heeft: van de ruïnes van het eerste vorstelijk hof en eeuwenoude kerken tot communistische flatgebouwen en een uitgebreide keuze aan restaurants, cafés en winkels. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in één van de vele restaurants in de levendige Lipscani-buurt. Tip: probeer het restaurant Caru’ cu Bere, één van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest naar omgeving Bran

Vandaag begint uw reis naar het Roemeense platteland. U verlaat Boekarest en volgt de route richting Bran, in Transsylvanië. U rijdt over prachtige wegen, door bossen en geniet van prachtige uitzichten. Bran staat bekend vooral om het middeleeuws kasteel dat zich hier bevindt. Dit wordt het Kasteel van Dracula genoemd. U verblijft in een klein, gezellig lokaal pension. Avondmaaltijd inbegrepen.

3

Dag 3: Bran en omgeving

De omgeving van Bran leent zich bij uitstek voor wandelingen door de omringende heuvels en bossen. Ook kunt vanaf hier een dagwandeling in het Piatra Craiuluigebergte maken. Bent u meer een cultuurliefhebber? Dan is een bezoek aan de Boerenburcht van Rasnov of aan het Kasteel Peles in Sinaia ook een optie.

4

Dag 4: Bran – Brasov – Viscri

Vandaag is er weer tijd voor een stadswandeling, deze keer in Brasov, een van de gezelligste steden van Transsylvanië. In het centrum valt het oog op de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants. Volg de route richting Viscri, een schilderachtig Saksisch dorp met een gefortificeerde kerk beschermd door de UNESCO. Avondmaaltijd inbegrepen.

5

Dag 5: Viscri en omgeving

Neem de tijd om de omgeving van dit dorp te verkennen. U kunt een dagwandeling maken in de omringende heuvels of naar enkele buurdorpjes zoals Crit en Mesendorf, beide met eigen weerkerk. Als u liever een autorit maakt, dan kunt u de burcht in Rupea en weerkerk in Homorod bezoeken en natuurlijk Crit en Mesendorf. Avondmaaltijd inbegrepen. Tip: reserveer uw lunch in het plaatselijke Cafe Artizanat; u geniet gegarandeerd van een lokale maaltijd en kunt ambachtelijke producten in het winkeltje kopen.

6

Dag 6: Viscri – Sighisoara – Micesti (omgeving Turda)

Een bezoek aan Transsylvanië zou niet compleet zijn zonder een korte stop in het stadje Sighisoara. Deze ommuurde stad is de laatste bewoonde middeleeuwse citadel in Zuidoost- Europa en wordt sinds 1999 beschermd door de UNESCO. Maak een wandeling in de burcht en u zult u voelen alsof u een reis terug in de tijd aan het maken bent. Voordat u uw bestemming bereikt, kunt u ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de spectaculaire Zoutmijnen van Turda. Avondmaaltijd inbegrepen.

7

Dag 7: Micesti – Breb

Vandaag laat u Transsylvanië achter u en rijdt verder richting het noorden naar de Maramures. Geniet van de prachtige wegen en uitzichten onderweg. Deze regio is bekend vanwege zijn behoud van tradities en de vele oude ambachten die er beoefend worden. Oude houten huizen, UNESCO houten kerken, spectaculaire houtgesneden poorten, watermolens en klederdrachten, u zult ze allemaal tegenkomen in dit unieke gebied. Avondmaaltijd inbegrepen.

8

Dag 8: Maramures

Tip: boek voor vandaag een lokale gids. Vanuit Breb is er de mogelijkheid tot het bezoeken van het Vrolijke Kerkhof in Sapanta en het openluchtmuseum van Maramureş in Sighetul Marmatiei. Verder is er hier de gelegenheid om onder andere het gevangenismuseum in Sighet te bezoeken. In deze gevangenis werden in de communistische tijd de tegenstanders van het regime opgesloten. Avondmaaltijd inbegrepen.

9

Dag 9: Maramures naar Campulung Moldovenesc

Vandaag maakt u een lange reis en zult ongetwijfeld vele indrukken opdoen. U reist over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming in de Bucovina. Onderweg kunt u het UNESCO Werelderfgoedklooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het paaseierenmuseum van Lucia Condrea met een grote verzameling van traditioneel beschilderde paaseieren uit de regio Bucovina.

10

Dag 10: Bucovina

Neem vandaag de tijd om de beschilderde kerken van deze regio te bezoeken. De kloosters van Sucevita, Humor en Voronet zijn allemaal beschermd door de UNESCO. Ontdek het plaatselijke aardewerkcentrum in Marginea, het enige atelier in Roemenië waar zwarte keramiek nog gebakken wordt.

11

Dag 11: Bucovina naar Colibita – 122 km

Vandaag maakt u een korte reis over de Karpaten. U rijdt over de prachtige Tihutapas en verblijft op een rustige locatie aan de oevers van het Colibitameer. U kunt hier even uitrusten en van de omgeving genieten of u kunt wandelen in de buurt. Avondmaaltijd inbegrepen.

12

Dag 12: Colibita naar Biertan – 200 km, 3,5 uur

De route voor deze dag brengt u terug in het hart van Transsylvanië. Uw bestemming is het dorp Biertan, een bijzonder goed bewaard middeleeuws dorp. Hier bevindt zich de grootste weerkerk van Transsylvanië, ook beschermd door de UNESCO. De omgeving biedt wandelmogelijkheden, maar ook gelegenheid om met de auto de omringende dorpen de verkennen.

13

Dag 13: Biertan naar Transfagarasan of de omgeving van Sibiu– 120 km/ 60 km

De reisafstand voor vandaag is niet lang; u kunt dus de tijd nemen om de stad Sibiu even te verkennen. In 2007 was Sibiu de culturele hoofdstad van Europa. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Pas op! Deze middeleeuwse stad houdt u in de gaten: de vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

Reist u na 1 juli? Dan overnacht u aan de Transfagarasan, een spectaculaire bergweg die over de hoogste bergen van Roemenië slingert.

14

Dag 14: reis naar Boekarest – 220 km, 4 uur

Op de laatste reisdag gaat u terug richting Boekarest. Neem nog even de tijd om de impressies van deze afwisselende reis te verwerken, geniet van een afscheidsdrankje op een terras of bezoek de bezienswaardigheden die u op de eerste dag hebt gemist.

15

Dag 15: terugvlucht

Het is tijd om afscheid te nemen. Terugvlucht naar Schiphol.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fly & Drive 15 dagen Stay Local” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:895,00

Boek deze tour!

Personen

× €895.00 = €1.790,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €1,790.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!