Fly & Drive 15 dagen Roemenië van de Donaukloof tot de Zwarte Zee

Code: FLYDRIVEROEM7
15 DAGEN
Categorie:
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (8)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (9)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (10)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (11)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (12)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (13)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (1)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (2)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (3)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (4)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (5)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (6)
 • flydrive vakantie roemenie 15 dagen van donaukloof tot zwarte zee (7)

Ontdek Roemenië van de Donaukloof tot aan de Zwarte zee middels deze 15-daagse reis die u de veelzijdigheid van het land laat zien. Deze route brengt u langs vier interessante, grote steden van Roemenië: Boekarest, Timişoara, Brasov en Constanța; langs de kloof van de Donau, door de Donau Delta en tot aan de Zwarte Zee. Unieke natuurverschijnselen zoals de moddervulkanen en indrukwekkende bouwwerken als het Volkspaleis in Boekarest staan op het afwisselende programma. Ook is er genoeg tijd voor rust en ontspanning in Timisoara, Brasov en in de Donau Delta.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • volpension in Donau Delta
 • boottransfer van Murighiol naar Uzlina
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
Niet beschikbaar
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€1.079,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€1.123,00

 • het Volkspaleis en oude centrum in Boekarest
 • de kloosterkerk in Curtea de Argeş
 • UNESCO werelderfgoed klooster Hurezi
 • traditionele pottenbakdemonstratie in Horezu
 • de beelden van Brâncuşi in Târgu – Jiu
 • de kloof van de Donau
 • het Huniady kasteel in Hunedoara
 • het oude centrum van Brasov
 • de moddervulkanen
 • de Donaudelta

Fly & drive 15 dagen Roemenië van de Donaukloof tot de Zwarte Zee

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Schiphol naar Boekarest

Welkom in Roemenië! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of in een oud stadspark. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in één van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’ cu Bere, één van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest

Laat u vandaag door Boekarest verrassen! Ontdek de recente geschiedenis van deze stad door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgt.

3

Dag 3: Boekarest naar Horezu – 235 km, 5 uur

Vandaag laat u de drukte van de hoofdstad achter en rijdt u richting Horezu. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het klooster in Curtea de Argeş, een van de mooiste en meest belangrijke kerken in de historische provincie Walachije. Het stadje Horezu staat bekend als het grootste aardewerkcentrum van Roemenië. Hier kunt u een atelier bezoeken en ook kunt u zien hoe deze bijzondere keramiek gemaakt wordt.

4

Dag 4: Horezu naar Bãile Herculane – 200 km , 4 uur

Op weg naar uw volgende bestemming kunt u in de stad Târgu-Jiu stoppen, waar enkele schitterende kunstwerken van de wereldbekende beeldhouwer Constantin Brâncuşi te bezichtigen zijn. Reizend door het schitterende landschap van de Donaukloof en het Domogled- Cerna natuurpark, komt u op uw bestemming in Bãile-Herculane. Vandaag kunt u een een wandeling maken om zowel de Romeinse als de Oostenrijkse geschiedenis te verkennen. Ook is het mogelijk om de weldaad van de openbare zwembaden met thermaal water te ervaren.

5

Dag 5: Rustdag of dagtrip langs de Donau

Neem vandaag de tijd voor de natuur en cultuur langs de Donau. U kunt kiezen om langs de kloof van de Donau te rijden of u kunt beslissen om een boottrip door de Kloof te maken. Bent u meer een wandelaar, dan kunt u een wandeling maken op een van de vele gemarkeerde wandelroutes in de buurt. Heeft u nog tijd over? Breng dan een bezoek aan het museum van de Portile de Fier waterkracht centrale.

6

Dag 6: Bãile Herculane naar Timişoara,

Timişoara ligt niet ver van de grenzen met Serviё en Hongarijё vandaan en is ooit een belangrijk handelscentrum tussen het Ottomaanse Rijk en het westen van Europa geweest. In 1884 was Timişoara de eerste stad in heel Europa die elektrische straatverlichting kreeg. Naast dit alles staat Timişoara in het westen vooral bekend als de stad waar de opstand tegen het communistische regime van Ceausescu begon.

7

Dag 7: Timişoara – rustdag

Neem vandaag de tijd om deze mooie stad te verkennen. De architectuur van het centrum is een opvallende combinatie van art-nouveau en barok, wat aan Habsburgse steden doet denken. Breng een bezoek aan het museum van de revolutie en leer meer over de meest belangrijke gebeurtenis van de recente geschiedenis van Roemenië.

8

Dag 8: Timişoara naar Alba-Iulia via Hunedoara – 260 km, 5 uur

Vandaag vervolgt u uw route naar Transsylvanië: een bezoek aan een middeleeuws kasteel kan dus niet ontbreken. U wijkt even van de route af om in de stad Hunedoara te komen waar het Huniady kasteel zicht bevindt. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste kastelen in Roemenië met een geschiedenis van meer dan 600 jaar. Uw bestemming is Alba-Iulia, deze stad heeft een belangrijke rol in de historie van Roemenië gespeeld.

9

Dag 9: Alba-Iulia naar Braşov – 220 km, 4 uur

Door het heuvelachtige landschap van Transsylvanië rijdt u verder in de richting van Braşov. Onderweg kunt u een korte pauze maken om een uniek historisch monument te bekijken: de ruïnes van het meest oostelijk gelegen Cisterciënzerklooster in Cârța.

10

Dag 10: Braşov naar Berca (moddervulkanen) – 150 km, 3 uur

Vandaag zal zich nog een uniek stukje van de Transsylvaanse cultuur aan u presenteren: in het Saksische dorp Prejmer, brengt u een bezoek aan de best bewaarde weerkerk van Roemenië. De kerk van Prejmer werd rond het jaar 1225 door de ridders van de Duitse orde opgericht. Daarna is het tijd voor een reis door het prachtige natuurschoon van de oostelijke Karpaten, over bochtige wegen, door dichte bossen die later plaats maken voor heuvels met de fraaiste uitzichten. In de buurt van uw bestemming kunt u de moddervulkanen bezoeken, een apart natuur fenomeen.

11

Dag 11: Berca naar Murighiol (Donau Delta) – 300km, 6 uur

Vandaag rijdt u richting de Donau Delta. Het wordt een lange reisdag. Uw route van vandaag staat garant voor mooie uitzichten. Eerst door de bergen en daarna over de heuvels en uitgestrekte weiden van de provincie Dobrogea. U komt aan in Murighiol. U laat de auto op een beveiligde parkeerplaats achter en wordt met een boot naar uw pension gebracht. Midden in de natuur kunt u tot rust komen; er zijn geen auto’s meer te horen alleen vogels en af en toe een boot die langs vaart.

12

Dag 12: de Donaudelta

De beste optie om de Donau Delta te verkennen is door middel van een gegidste boottocht die u ter plekke kunt boeken. Gedurende ongeveer 4 uur kunt u de Delta en haar vele vogels verkennen. Wilt u echt zelf de omgeving verkennen? Dan kunt u ook een roeiboot huren.

13

Dag 13: Donaudelta naar Constanța – 180 km, 3 uur

Het is weer tijd om de rust en natuur achter te laten en verder te rijden. Met de boot wordt u terug naar uw auto gebracht. U rijdt vandaag door de indrukwekkende natuur van de streek Dobrogea. Uitgestrekte landschappen en uitzichten over de meren van de Delta en de Zwarte Zee staan op het programma van vandaag.

14

Dag 14: Constanța

Constanţa is de grootste havenstad van Roemenië, gelegen aan de Zwarte Zee. Ook behoort deze stad tot de vijf grootste van het land. De geschiedenis van Constanţa gaat meer dan 2000 jaar terug in de tijd: eerst was de stad een Griekse kolonie en later een Romeinse. Sporen van beide tijdperken zijn hier nog te vinden.

15

Dag 15: Constanța naar Boekarest en terugvlucht – 230 km, 2,5 uur

Vandaag pakt u weer de auto en rijdt terug naar het vliegveld van Boekarest. U levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

1 beoordeling voor Fly & Drive 15 dagen Roemenië van de Donaukloof tot de Zwarte Zee

 1. Waardering 5 uit 5

  Jack Mehagnoul

  We maakten deze prachtige reis in mei 2018.
  De reis was op ons verzoek door Romtour een klein beetje aangepast. Vliegen vanuit Eindhoven en een dag extra in Boekarest.
  Roemenië is een prachtig land. In het noorden waren we met Romtour al geweest (groepsrondreis). Nu was het zuiden aan de beurt. Auto, hotels/pensions en reisbeschrijving, ‘t was allemaal uitstekend geregeld. We hebben, in eigen tempo, een prachtige rondreis gemaakt, waarvan we nu nog nagenieten. Luc en Andreea, bedankt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:1.079,00

Boek deze tour!

Personen

× €1,079.00 = €2.158,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €2,158.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!