Fly & Drive 12 dagen Klassiek Roemenië

Code: FLYDRIVEROEM3
12 DAGEN
Categorie:
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (5)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (7)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (8)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (9)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (10)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (11)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (12)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (13)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (14)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (15)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (16)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (17)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (1)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (2)
 • Fly drive vakantie klassiek roemenië 12 dagen (3)

Een vakantie van 12 dagen is niet te lang, niet te kort, maar juist perfect om kennis te maken met Roemenie. Ontdek de hoofdstad Boekarest maar ook de provincies Maramureş, Bucovina en Transsylvanië. Terwijl Maramureş en Bucovina bekend zijn om hun authentieke dorpen, kerken en kloosters, trekt Transsylvanie daarnaast ook de aandacht vanwege zijn mooie, bruisende steden. Op deze afwisselende route gaat u van de perfecte mix van natuur en cultuur genieten.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage van 23kg per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt in kleinschalige tenminste 3* hotels en pensions
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€795,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€870,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€906,00

 • het Volkspaleis in Boekarest
 • de binnenstad van Sibiu
 • de Zoutmijnen in Turda
 • de Sint Michaels kerk in Cluj
 • het Banffy Kasteel
 • het gevangenismuseum in Sighetul Marmației
 • UNESCO houten kerken in Maramureş & het Vrolijke Kerkhof in Sãpânța
 • UNESCO kloosters in Bucovina
 • de Bicazkloof en Lacu Roşu
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan en Viscri (UNESCO)
 • paard en wagentocht
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • de kastelen Peleş en Bran

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Aankomst in Boekarest

Welkom in Roemenië! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum. Het omvat de 500 jaar geschiedenis die deze stad te bieden heeft: van de ruïnes van het eerste vorstelijk hof en eeuwenoude kerken tot communistische flatgebouwen en een uitgebreide keuze aan restaurants, cafés en winkels. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in één van de vele restaurants in de levendige Lipscani buurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’cu Bere, één van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest naar Sibiu – 277 km , 4 uur

Op de tweede dag is het tijd voor een bezoek aan het reusachtige Volkspaleis, het grootste gebouw in Europa. Het paleis werd gebouwd in opdracht van dictator Nicolae Ceausescu. Vol indrukken begint u aan de reis richting Sibiu langs de vallei van de rivier Olt. Maak een stop om het middeleeuwse klooster Cozia te bekijken. Tip: Reist u na 1 juli? Pak dan de Transfãgãrãşan weg naar Sibiu, een langere maar spectaculaire route over de bergen. Deze weg staat bekend als de beste weg van Europa van de autoshow Top Gear. In 2007 was Sibiu de culturele hoofdstad van Europa. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Pas op! De middeleeuwse stad houdt u in de gaten: de vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

3

Dag 3: Sibiu naar Cluj (spreek uit: Kloesjch) – 177 km, 3 uur

Vandaag rijdt u richting Cluj, de op één na grootste stad van Roemeniё en de grootste van Transsylvaniё. Imposante gebouwen, mooie parken en gezellige terrassen staan op het programma voor vandaag. Ook kunnen wij onderweg stoppen voor een bezoek aan de indrukwekkende zoutmijnen in Turda.

4

Dag 4: Cluj naar Sighetul Marmaţiei – 181 km, 4 uur

U verlaat Cluj en pakt een weg door de dorpen heen. Op een afstand van 30 kilometer kunt stoppen om een bezoek te brengen aan het Banffy kasteel. Verder rijdt u richting Maramureş op een prachtige, heuvelachtige route met adembenemende landschappen. Vanuit Sighetul Marmației is er de mogelijkheid tot het bezoeken van het Vrolijke Kerkhof en het openluchtmuseum van Maramureş. Verder is er hier de gelegenheid om onder andere het gevangenismuseum te bezoeken. In deze gevangenis werden in de communistische tijd de tegenstanders van het regime opgesloten.

5

Dag 5: Sighetul Marmaţiei

Rustdag of tip: boek voor deze dag een lokale gids. Onder diens begeleiding kunt u een bezoek brengen aan diverse vaklieden die nog de oude traditionele ambachten uitoefenen. Verder kan deze gids u alle ins en outs over de houten kerken in deze regio vertellen.

6

Dag 6: Sighetul Marmaţiei naar Suceviţa – 240 km, 4,5 uur

Vandaag maakt u een lange reis met vele indrukken. U reist over een prachtige bergpas naar de volgende bestemming in de Bucovina. Onderweg kunt u het UNESCO werelderfgoed klooster van Moldoviţa bezoeken, maar ook het Paaseieren Museum met een grote verzameling van traditioneel beschilderde paaseieren uit de regio Bucovina. In Sucevița verblijft u op loopafstand van een van de mooiste kloosters van Roemenië, het klooster Sucevița, ook deel van het UNESCO werelderfgoed.

7

Dag 7: Suceviţa naar Bicaz – 200 km, 3,5 uur

U reist via Gura Humorului naar een verblijf bij Lacu Roşu ( het rode meer). Onderweg bezoekt u het UNESCO werelderfgoed Klooster van Humor en klooster Voroneţ. De Bicazkloof met zijn spectaculaire rotswanden leidt u naar uw volgende bestemming bij Lacu Roşu, het enige natuurlijke stuwmeer van Roemeniё.

8

Dag 8: Bicaz naar Sighişoara – 150 km, 2,5 uur

Een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa is Sighişoara; de binnenstad maakt sinds 1999 deel uit van het UNESCO Werelderfgoed. Aan de oevers van de rivier de Târnava leven verschillende culturen al eeuwen samen. Onder de ruim 30.000 inwoners zijn namelijk ook vele Hongaren en Duitsers te vinden. Maar de beroemdste mens die de stad ooit voortbracht, is natuurlijk wel een Roemeen, Vlad Țepeş is zijn naam, oftewel Graaf Dracula. Bezoek zijn geboortehuis, maar zorg ervoor dat u nog een beetje energie overhoudt om de prachtige, geheel met hout overkoepelde trap naar de kerk op de heuvel te beklimmen.

9

Dag 9: Sighişoara

Vandaag heeft u uitgebreid de mogelijkheid de omgeving van Sighişoara te bezoeken. Deze staat bekend om zijn Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

10

Dag 10: Sighişoara naar Braşov – 120 km, 2 uur

Onderweg naar Braşov kunt u nog de prachtige weerkerk in Viscri bezoeken, ook beschermd door UNESCO en één van de oudste en meest bijzondere. In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants.

11

Dag 11: Braşov, rustdag

U blijft nog een dag in Braşov en dat geeft u de tijd om de stad of zijn omgeving te verkennen. U kunt de kabelbaan pakken en naar de top van de berg Tâmpa klimmen voor de beste uitzicht over de stad. Bent u liefhebber van kastelen? Maak dan een dagtrip naar het kasteel van Bran (kasteel van Dracula) en mis niet de boerenburcht in Râşnov.

12

Dag 12: Terugreis naar Boekarest en terugvlucht – 150 km, 3 uur

Het is tijd om afscheid te nemen. Retourvlucht naar Schiphol.

3 beoordelingen voor Fly & Drive 12 dagen Klassiek Roemenië

 1. Waardering 5 uit 5

  Cocquyt – dewyn

  Alles was zeer goed ! Zeer goede folder!
  ((In Brasov dient men links in te slagen om de B&B te vinden / en niet rechts – zoals draaiboek weergeeft.

  Maar ik herhaal : proficiat voor de organisatie ! Prachtige reis

  Caroline en andre

 2. Waardering 4 uit 5

  Simon

  Was super er valt natuurlijk altijd over iets te klagen,maar dat doe ik niet

 3. Waardering 5 uit 5

  Sander & Tania

  In augustus 2018 hebben wij deze 12-daagse rondreis door klassiek Roemenië gemaakt. Wij wilden altijd al het binnenland van Roemenië zien, maar hadden nooit de juiste reis kunnen vinden. Totdat wij deze reis van Romtour tegen zijn gekomen. We lazen dat Romtour gespecialiseerd is in Roemenië en dachten: dit kan niet mis. En wat een fantastische reis is het geworden! Allereerst moet ook gezegd worden dat Romtour een zeer behulpzaam reisbureau is. We hadden een dag voor onze reis een probleem waardoor de reis mogelijk niet op de juiste wijze door kon gaan. Maar Romtour heeft alles op alles gezet om ons hierin bij te staan en een oplossing te vinden voor ons probleem.
  De reis: de huurauto was nieuw (een jaar oud) en volledig verzekerd zoals beloofd. Alle hotels waren geweldig en strategisch gelegen op fantastische locaties. De plaatsen die wij bezochten waren echt klassiek met veel cultuur en geschiedenis en wij hebben zeer leuke stadwandelingen kunnen maken. De routes met de tips van Romtour gaven ons een goede indruk van het binnenland van Roemenië en wij hebben tijdens de hele reis genoten van de prachtige wegen door de bergen, oude traditionele dorpjes en hebben een goede indruk gekregen van de variatie die Roemenië bezit. Tip: de Transfagarasan is een route om nooit te vergeten. Wat was dat prachtig. Romtour kunnen wij zeker aanbevelen en wij zijn benieuwd naar de andere reizen die zij aanbieden!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:795,00

Boek deze tour!

Personen

× €795.00 = €1.590,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €1,590.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!