Fly & Drive 12 dagen Cultuur en Fietsen

Code: FLYDRIVEROEM5
12 DAGEN
Categorie:
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (4)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (5)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (6)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (7)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (8)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (9)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (10)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (11)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (1)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (2)
 • flydrive vakantie 12 dagen culltuur en fietsen in roemenie (3)

Combineer een comfortabele cultuurvakantie met een paar dagen fietsen in deze bijzondere fly&drive. U maakt kennis met het levendige Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, geniet van de bruisende steden Brasov en Sibiu en laat u verrassen door het schilderachtige middeleeuwse stadje Sighisoara. Tussendoor maakt u een fietstocht van 3 dagen op het Transsylvanische platteland. De rust, de prachtige landschappen en de lokale verblijven staan garant voor een onvergetelijke belevenis.

 • retourvlucht met Tarom
 • inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon
 • huurauto bij Avis in categorie A (Toyota Aygo) en altijd inclusief SUPER COVER
 • logies en ontbijt
 • routeboek met overzichts- en aankomstkaartjes
 • fietshuur voor 3 dagen
 • volpension tijdens fietstocht
 1. brandstof
 2. parkeergelden
 3. toegangsgelden


Laagseizoen 1-okt t/m 30-apr
€895,00
Middenseizoen 1-mei t/m 30 jun & 1-sept t/m 30-sept
€955,00
Hoogseizoen 1-jul t/m 31-aug
€995,00

 • de Lipscanibuurt in Boekarest
 • het Volkspaleis
 • de Transfăgărăşanweg en het gletsjermeer Bâlea
 • het Klooster Brâncoveanu in Sâmbata de Sus
 • de typische dorpen en landschappen van Transsylvanië
 • de burcht in Fagaraş
 • het Bruckhenthal Museum, het Astra openluchtmuseum en binnenstad van Sibiu
 • de binnenstad van Sighişoara (UNESCO)
 • de weerkerken van Biertan en Saschiz (UNESCO)
 • de Zwarte Kerk en oude centrum in Braşov
 • de kastelen Peleş & Bran

Belangrijke informatie bij Fly&drive vakanties in Roemenië

Op de luchthaven Boekarest
Op de luchthaven staat uw huurauto voor u klaar bij Avis. Zorg dat u een geldige creditcard bij u hebt. Voor huur van de auto wordt afhankelijk van het automodel een kleine borg op uw kaart geblokkeerd.

Belangrijke verkeersregels Maximumsnelheden personenauto’s:
Binnen bebouwde kom                                             50 km/h
Buiten bebouwde kom                                              90 km/h
Wegen met gescheiden rijbanen                             100 km/h
Autosnelwegen                                                           130 km/h

Bewegwijzering wegen in Roemenië:
Nationale wegen (DN)

Provinciale wegen (DJ)

Lokale wegen (DL)

Rijden onder invloed:
Er geldt een absoluut alcoholverbod

Telefoneren
Het is bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
Handsfree telefoneren is wel toegestaan.

Stopborden
Zorg er altijd voor dat je echt stil gaat staan bij een stopbord.

Navigatie
Naast het gebruik van onze routeboeken raden we het u aan om tijdens uw Fly & Drive vakantie in Roemenië gebruik te maken van Google maps. Momenteel vind u hierin de beste en meest recente reisinformatie.

Roemenië is een land vol contrasten, dat komt niet alleen tot uiting in de roerige geschiedenis, maar ook in bijvoorbeeld accommodaties, landschap en levensstijl. Accommodaties zijn er van zeer luxe tot erg kleinschalig en dicht bij de locals. Kies voor uw Roemenië vakantie zelf wat u fijn vind.

Het landschap kent uitgestrekte wouden met een bijzonder rijke en veelzijdige vegetatie. Hier leven nog beren, wolven en lynxen. Daar tegenover staan de verstedelijkte gebieden, met hoofdstad Boekarest als centrum van de recente geschiedenis van Roemenië. Het land is opgedeeld in verschillende regio’s, waarvan Transsylvanië misschien wel de bekendste is. In de dorpjes hechten de mensen nog aan oude tradities en gebruiken. Het lijkt soms alsof de tijd er geen rol speelt.

De historische steden (Sibiu, Sighisoara, Brasov e.a.) hebben middeleeuwse kernen die nog helemaal intact zijn. De natuur kent een enorme variatie. Bergketens zoals de Karpaten en het Apuseni gebergte zijn een speeltuin voor avonturiers én romantici. Steile rotswanden, grotten en spelonken, maar ook zachtgroene weiden, zeldzame bloemen, planten en bijzondere dieren. Ze zijn het waard om tijdens een vakantie in Roemenië te ontdekken.

Munteenheid
Lei (RON) peildatum 9-8-2018 1 Euro = 4,64 RON

Bankpas
Bankpassen worden vrijwel overal geaccepteerd.

Fooien
Fooien geven is in Roemenië de standaard. Ca 10% is gebruikelijk bij restaurants, bij bijvoorbeeld taxichauffeurs kun je het bedrag afronden.

Tijdsverschil
In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Het leidingwater heeft een lichte chloorsmaak en is veilig om te drinken.

Veiligheid
Roemenië behoort tot de veiligste bestemmingen binnen Europa wat betreft algehele veiligheid. Wat betreft veiligheid in het verkeer raden wij het af om in de avond en nacht te gaan rijden omdat straatverlichting in combinatie met slechtere wegen en veel voetgangens tot duidelijk verhoogde risico’s kan lijden.

Zie ondestaande website van het Nederlands ministerie van buitenandse zaken voor meer informatie over de veiligheid in Roemenië http://www.veiligebestemmingen.nl/reisadvies/roemenie

Hoofdstad
Boekarest / Bucuresti

Europese Unie
Roemenië is lid van de Europese Unie sinds 2007.

Aantal inwoners
ca 20 miljoen

Oppervlakte
238.931 km² ca. 6,5 keer Nederland

Romtour staat voor vakanties in Roemenië. Wij zijn een klein en enthousiast reisbureau met een passie voor Roemenië. Wij bieden reizen voor iedereen. Een actieve wandelvakantie, een mooie fietsvakantie of een compleet georganiseerde Fly & Drive of groeps-rondreis met de nadruk op cultuur en steden. Romtour verzorgt vakanties in Roemenië voor één persoon of een hele groep, in de zomer én de winter. Persoonlijke wensen staan altijd voorop. Romtour ziet de mogelijkheden van Roemenië, met haar prachtige natuur en cultuur, en die delen we graag. Op deze website vind u een uitgebreid overzicht van onze standaard reizen. Wenst u een vakantie in Roemenië op maat dan kunnen we dit uiteraard ook verzorgen

1

Dag 1: Schiphol naar Boekarest

Welkom in Roemenië! Op uw eerste dag maakt u kennis met Boekarest, de bruisende hoofdstad van het land. Maak een korte wandeling door het centrum of in een oud stadspark. Geniet van uw eerste Roemeense maaltijd in één van de vele restaurants in de levendige Lipscanibuurt. Tip: Probeer het restaurant Caru’ cu Bere, één van de oudste in de stad.

2

Dag 2: Boekarest

Laat u vandaag door Boekarest verrassen! Ontdek de recente geschiedenis van deze stad door een bezoek aan het Parlement, beter bekend als Ceauşescu’s Volkspaleis, het grootste gebouw van Europa. Maak een wandeling langs Calea Victoriei en geniet van de mooie historische gebouwen die Boekarest ooit de naam “Klein Parijs” hebben bezorgd.

3

Dag 3: Boekarest naar Sambata de Sus – 245 km, 4,5 uur rijden

Het is tijd voor uw eerste rit door Roemenië. U maakt vandaag kennis met de eerste berglandschappen en met de typische heuvels van Transsylvanië. U verblijft in Sambata de Sus, een oord aan de voet van het Fagarasgebergte. Dit zijn de hoogste bergen van Roemenië. Breng hier een bezoek aan het Brancoveanu Klooster, een van de oudste middeleeuwse orthodoxe kloosters in Transsylvanië. Als u aankomt, staan de fietsen ook klaar om een opwarmritje mee te maken. Tip: reist u na 1 juli? Dan kunt u over de Transfagarasan , een spectaculaire bergweg die tot hoogtes van boven 2000 m komt, reizen121.2

4

Dag 4: Fietsen naar Bucium – 35 km

Vandaag fietst u door het prachtige Transsylvanische landschap. Heuvels met bossen, weiden en afgelegen kleine dorpje wisselen elkaar af. Geniet van deze dag en laat uw zintuigen prikkelen: ontdek de lekkere geuren van wilde bloemen of vers geoogst hooi en luister naar de geluiden van de natuur rondom u. Een bospad brengt u naar het volgende pension. Avondmaaltijd inbegrepen.

5

Dag 5: Fietsen van Bucium naar Soars – 35 km

De route van vandaag voert u langs rustige binnenwegen en door kleine agrarische dorpen. Boomgaarden, uitgestrekte weiden met wilde bloemen en schaapskuddes gaat u onderweg tegenkomen. Neem de tijd om meer over de lokale geschiedenis te leren in de burcht van Făgăraş.

6

Dag 6: Fietsen van Soars naar Sambata de sus- 36 km en rit naar Sibiu – 85 km, 1,5 uur

Vandaag heeft u nog even de kans om van de rustige wegen in Transsylvanië te genieten. Geniet van de rust en de natuur. U laat de fietsen achter in Sambata de Sus en vertrekt in de richting van uw volgende bestemming, Sibiu. Sibiu was al in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. De hele binnenstad is volledig gerestaureerd, zodat u Sibiu op zijn mooist zult beleven. Prachtige pleinen, imposante kerken en leuke terrassen zo ver het oog reikt. Pas op! Deze middeleeuwse stad houdt u in de gaten: de vele dakkapelletjes die de daken sieren worden namelijk ook wel ´de ogen van Sibiu´ genoemd.

7

Dag 7: Sibiu

U heeft nu een hele dag om van deze prachtige stad te genieten. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het Brukenthalmuseum, waar vele oude meesters als Titiaan, Pieter Brueghel en Jan van Eyck zijn ondergebracht. Meer zin om buiten te zijn? Bezoek dan het Astra Openluchtmuseum en ontdek de traditionele cultuur van Roemenië.

8

Dag 8: Sibiu naar Sighisoara – 90 km, 1,5 uur

De route brengt u vandaag verder in het hart van middeleeuws Transsylvanië. Neem voordat u in Sighisoara aankomt even de tijd om door het stadje Medias te wandelen. U zult hier geen last van te veel toeristen hebben. Uw bestemming voor vandaag is Sighisoara, de best bewaarde middeleeuwse stad van heel Transsylvanië. Ook is deze nederzetting de laatste nog bewoonde burcht in Oost- Europa en daardoor opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

9

Dag 9: Sighisoara en omgeving

Vandaag heeft u uitgebreid de gelegenheid de omgeving van Sighişoara te verkennen. Deze staat bekend om zijn Saksische bouwwerken. Enkele hoogtepunten hiervan zijn onder andere de gefortificeerde kerken van Biertan en Saschiz, die beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

10

Dag 10: Sighisoara naar Brasov – 120 km, 2 uur rijden

Onderweg naar Braşov kunt u nog de prachtige weerkerk in Viscri bezoeken, ook beschermd door UNESCO en één van de oudste en meest bijzondere. In Braşov overnacht u in een hoger gelegen pension met uitzicht over de hele stad. Binnen een kwartiertje wandelen bent u in het centrum, met de fameuze ´Zwarte Kerk’, een meesterwerk uit de gotiek. Ontdek de verschillende prachtige bastions, het marktplein met zijn raadhuis uit de vijftiende eeuw en de cafés met sfeervolle terrassen en een wel heel gevarieerd aanbod aan restaurants.

11

Dag 11: Brasov en omgeving

U blijft nog een dag in Braşov en dat geeft u de tijd voor een nadere verkenning van de stad of ontdekkingstocht in de omgeving. U kunt de kabelbaan nemen en naar de top van de berg Tâmpa klimmen voor het beste uitzicht over de stad. Bent u liefhebber van kastelen? Maak dan een dagtrip naar het kasteel van Bran (kasteel van Dracula) of het kasteel Peleş en mis de boerenburcht in Râşnov niet.

12

Dag 12: Brasov – Vliegveld Boekarest

Het is tijd om afscheid te nemen. Retourvlucht naar Schiphol.

1 beoordeling voor Fly & Drive 12 dagen Cultuur en Fietsen

 1. Waardering 5 uit 5

  Karin Hazeleger

  Het was een erg mooie reis, heb het gevoel dat wij Roemenië een beetje hebben leren kennen. Juist ook door het fietsen waarbij je direct contact krijgt met de inwoners van de dorpen. Erg mooi land, aardige mensen. Afwisselende reis met de overnachtingen in pensions en hotels in dorpen en steden. Wandelen in de omgeving van Brasov echt de moeite waard.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prijs:895,00

Boek deze tour!

Personen

× €895.00 = €1.790,00
Op basis van 2 personen per kamer
Annuleringsverzekering
 
6% van de reissom + €4.5 poliskosten
Reisverzekering
 
€ 2.5 per pers. per dag + €4.5 polistkosten
Huurauto upgrade

of gelijkwaardig
Totaal = €1,790.00

Hulp nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit? Laat je door ons adviseren!