Romtour maatwerk

Maatwerk vakantie Roemenië

Als Roemeniëspecialist zijn we er enorm trots op dat wij het breedste aanbod aan reisprogramma’s in Roemenië hebben. Om specifieker aan uw wensen tegemoet te komen, kunnen we voor u wat we nog niet standaard aanbieden op verzoek samenstellen. Het organiseren van reizen op maat is namelijk ook een van onze sterke punten. Wij doen dit al sinds 2011 met erg veel plezier en toewijding. Hieronder een greep uit de reizen in Roemenië die wij reeds op maat mochten organiseren.

Groepsreizen

De laatste jaren hebben we verschillende verzoeken gekregen om reizen voor wel zeer diverse groepen te organiseren zoals:

Kerkgemeenschappen

In 2011 kregen we het verzoek om een rondreis door Transsylvanië samen te stellen voor een kerkgemeenschap uit de gemeente Putten. Doel was om de leden Roemenië te laten zien en een bezoek te brengen aan de door de gemeenschap gesteunde gemeentes in het land. Circa 30 personen zijn toen met Romtour naar Roemenië gegaan. Voor deze groep mochten we in 2012 en 2016 nogmaals een reis verzorgen. In 2017 hebben we een soortgelijke groep uit Schoonhoven ondersteund met het organiseren van een reis naar die gebieden in Roemenië waar men hulpgoederen naartoe had gestuurd.

Boeren op reis

In 2016 kwam een bijzonder verzoek binnen van een collega-reisbureau dat reizen voor boeren organiseert. Nederlandse boeren hadden de wens een aantal agrarische bedrijven in Roemenië te bezoeken. Natuurlijk wilden ze de mogelijkheid hebben om tussendoor ook de toeristische attracties te bezoeken en van de Roemeense keuken te genieten. Uiteindelijk heeft een groep van 28 boeren een reis dankzij de diensten van Romtour gemaakt.

Cultuurreis PROBUS club

In 2017 mochten wij een prachtige reis samenstellen voor een groep van 30 vrienden, allen PROBUS clubleden. Zij uitten de wens om een culturele vakantie te hebben, waarbij voldoende rustmomenten ingebouwd werden om te ontspannen en uitgebreid van de Roemeense gastronomie te kunnen genieten. Dit verzoek heeft geresulteerd in een programma van twaalf dagen met regelmatig twee overnachtingen op één plek en af en toe vrije middagen om in stadscentra te besteden. Musea, een klassiek concert, UNESCO Werelderfgoed monumenten en een wijnproeverij zijn slechts enkele onderdelen uit het programma.

Studentenreizen

Twee uitdagende aanvragen hadden we in 2017 van twee hogescholen: InHolland uit Rotterdam en Windesheim uit Zwolle. Voor groepen van ongeveer twintig studenten hebben we programma’s georganiseerd waarin studiedoelen met leuke activiteiten werden afgewisseld.

Vriendenreis voor oud studiegenoten

Een erg leuk project in 2016 was het organiseren van een reis voor een groep van elf oudstudiegenoten. Deze mannen wilden graag een avontuurlijke reis naar Roemenië maken. Hun programma werd een mix van stoere activiteiten, als rijden over bochtige wegen, beren spotten in het bos en gezellige avonden rond een kampvuur in de bergen of stappen in de stad.

Reisonderdelen

Niet alle groepen benaderen ons voor een compleet verzorgde reis. Voor een gezelschap uit het Westland hebben we zowel in 2015 als in 2016 alleen het vervoer naar en door Roemenië georganiseerd.

Individuele vakanties

Romtour maatwerk is niet alleen mogelijk voor grotere groepen. Zeker ook voor kleinere reisgezelschappen, zoals stellen of gezinnen zien we het als een uitdaging om een programma samen te stellen dat optimaal aansluit op geuite wensen en behoeften.

Autorondreizen en aangepaste fly & drives

Erg populair binnen de aangevraagde reizen op maat zijn de fly & Drives met afwijkende routes en aanvragen voor reizen met eigen auto. Er zijn te veel voorbeelden om op te noemen, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Soms passen we een route aan voor mensen die langer op een bepaalde plek willen blijven, terwijl ze een andere plek willen ontwijken en soms bedenken we compleet nieuwe routes.

Fiets- en wandelvakanties

Het verzoek om verschillende types reizen met elkaar te combineren krijgen we ook steeds vaker. Zo vragen onze klanten ons regelmatig om Fly & Drive routes met fiets- en/of wandelroutes te mixen.

In 2016 hebben we een echt bijzondere reis samengesteld voor een stel uit Zeist: 36 dagen lang fietsten en wandelden zij in drie verschillende gebieden van Roemenië.

Boer zoekt vrouw

Tot slot onze meest bijzondere maatwerkreis! Afgelopen jaar mochten we meewerken aan de organisatie van de BZV citytrip naar Brasov.

Search Tour

Find your dream tour today!