Protesten in Boekarest: Heb ik hier op vakantie last van?

15 augustus 2018
protest boekarest

Al sinds 2014 zijn er regelmatig grote protesten in Boekarest. Veelal tegen de huidige regering. Zo ook het protest van 10 augustus jongstleden. Dit was echter wel een bijzonder protest.

Veel Roemenen die normaal gesproken in het buitenland wonen en werken kwamen voor dit protest naar de hoofdstad om het aftreden van de regering te eisen. De huidige regering wordt van corruptie en ondermijning van de rechtsstaat beschuldigd.

Heeft u als Toerist tijdens uw vakantie in Roemenië last van deze protesten? 

Het antwoord op deze vraag is een heel simpel NEE. Zelf waren we tijdens de protesten van 10 en 11 augustus in Boekarest. Deze begonnen rond zes uur ‘s avonds. Gedurende de dag was het in geheel Boekarest rustig en ‘s avonds waren er alleen op Piata Victoriei grote protesten.

Tijdens protesten adviseren we wel om dit plein te vermijden

Vrijdag 10 augustus verliep chaotisch en greep de oproerpolitie veel te zwaar in omdat een kleine groep voetbalhooligans zich geweldadig gedroegen. 99,9 % van het protest was geheel vreedzaam.

 Zaterdag 11 augustus waren we ook in Boekarest aanwezig en hebben we gedurende de dag het vele moois wat de stad te bieden heeft bezocht. ‘s avonds zijn we weer naar het protest geweest wat ditmaal geheel rustig verliep

Tot op heden zijn er vervolgens op alle avonden van de week protesten geweest welke ook geheel rustig zijn verlopen..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reis zoeken

Jouw droom vakantie in Roemenië wacht op je!