Handig voor onderweg: De vegetarische maaltijd

De menukaart in Roemenië is normaal gesproken nogal vlees georiënteerd. Vegetarisch eten is hier nog niet zo bekend als in het westen van Europa. Voor de vegetariërs onder ons zijn er toch voldoende mogelijkheden om iets in een restaurant te kunnen kiezen. Hieronder een lijst van vegetarische gerechten waar u uw vingers bij opeet!

Aperitive – voorgerechten:
Caşcaval pané (Kasjkavaal) & Crochete (Krokete) de caşcaval : gepaneerde en gefrituurde stukken of
blokjes kaas, lekker met friet, gebakken aardappelen, en tomaat- of koolsalade.
Ciuperci pané (Tsjioepertsji) : gepaneerde champignons
Salată de vinete: aubergine salade, dit is een tapenade, heel lekker op brood met verse tomaten.
Zacuscă : dit is een een tapenade gemaakt met gegrilde aubergines en punt paprika’s.

Supe/Ciorbe – Soepen:
Ciorbă/ supă de legume (Tsjiorbə / soepə dee legoeme): groenten soep
Supă de roşii (rosjie) : tomatensoep
Supa cremă de ciuperci: champignon crème soep

Feluri principale – Hoofdgerechten:
Mămăligă cu brânzâ şi smântână (Məməligə koe brInzə sji smIntInə): polenta met verse kaas en crème fraîche.
Bulz moldovenesc (Boelz moldovenesk) : dit is een polenta gerecht met crème fraîche, kaas en ei. Heel soms kan het ook spek bevatten, dus het is belangrijk om te vragen van tevoren.
Salată grecească : Griekse salade, bevat verse groenten, sla, olijven en zoute witte kaas.
Salată de crudităţi : rauwkost salade, het is meestal een combinatie tussen wortel, knolselderij en appel, met een dressing.

Garnituri – bijgerechten
Cartofi prăjiţi (Kartofie prədjietsi): friet
Cartofi gratinaţi (Kartofie gratienatsi) : aardappelen met kaas uit de oven
Cartofi natur (Kartofie natuur) : gekookte aardappelen met roomboter en peterselie
Carofi piure (Kartofie puree): aardappelpuree
Legume mexicane (Legoeme mexicane) : Mexicaanse groenten mix
Orez cu legume (Oreez koe legoeme); orez sârbesc (sIrbesk): rijst met groenten
Iahnie de fasole (Jahniee dee fasole) : witte of bruine bonen stoofpot
Soté de spanac (Sauté dee spanak) : spinazie
Soté/ tocăniţa de ciuperci (Tokənitsə dee tsjioepertsji) : champignon stoofpot
Legume la grătar (Legoeme laa grətar) : gegrilde groenten

* Alle salades die als bijgerecht geserveerd worden zijn vegetarisch
*In de zomer, het is mogelijk dat eer meerdere gerechten op basis van groente verkrijgbaar zijn
* Sommige restaurants hebben een “Mâncăruri de post” hoofdstuk in het menu, waar vegetarische gerechten aangegeven zijn, vooral als U tijdens een vastperiode op reis bent.
* Om zeker te zijn dat uw gerecht echt geen vlees bevat, kunt U altijd vragen dat het zonder vlees is “Fără carne” (Fərə karne).

One thought on “Handig voor onderweg: De vegetarische maaltijd

  1. Anonymous
    12 February 2014
    Reply

    Hi! I would like to invite you to check out our site http://www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog.
    I hope to see you there soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search Tour

Find your dream tour today!