Evenementen in november in Roemenië



Het wordt al koud in november in Roemenië, maar dat betekent niet dat er niets te doen is! Het is tijd om naar binnen te gaan voor een beetje klassieke muziek, opera of jazz. Ben je met vakantie in Roemenië in november? Dan vind je hier een lijstje met traditionele en culturele evenementen.

Boekarest

31 oktober t/m 2 november: Traditionele markt bij Muzeul Țăranului Român (het nationaal museum van de Roemeense boer). Deze gezellige markt biedt van alles aan de bezoeker: van traditionele lekkernijen en wijnen tot oude en nieuwe klederdrachten, traditionele meubels, aardewerk of antiek. 

31 oktober t/m 17 november: Het SonoRokamermuziek festival bereikt dit jaar zijn negende editie. Tijdens het festival worden er dagelijks concerten van klassieke muziek op verschillende locaties in Boekarest georganiseerd. Wat valt er te horen op het festival? Van alles: van stukken Mozart tot muziek uit de films van Tarkovski.

31 oktober t/m 9 november: Het Festival van de Franse Film (Festivalul filmului francez) vindt plaats in de Elvira Popescu bioscoop. Tijdens het festival worden nieuwe en oude franse films gedraaid. Acht nieuwe producties doen mee in de competitie voor de “beste film”.

15 t/m 16 november: TribalFestBucharest is het eerste alternatieve dansfestival van Roemenië. Dansers combineren verschillende traditionele dansen uit Egypte, India, Spanje etc. met nieuwere dansstijlen. De muziek waarop gedanst wordt, wordt ook live gespeeld. 

Het hele maand november zijn er opera voorstellingen in de Boekarest Opera te zien. “La traviata”, “La Boheme” en “Othello” zijn maar een paar van de titels die in november worden uitgevoerd.

Cluj

6 november t/m 16 november: Het Temps D’image Festival is een hedendaagse theater, dans en film festival. Elk jaar wordt een ander thema onder het vergrootglas gezet. De thema van dit jaar is “Wat voedt ons?”. Door middel van voorstellingen wordt het thema gepresenteerd.

21 t/m 23 november: Transsylvania Salsa Festival, is een van de grootste dansfestivals van Roemenië. De deelnemers zijn internationale, maar ook Roemeense dansers, muzikanten en dj’s.

Sibiu

7 t/m 9 november:  het Sibiu Dans Festival is meer dan alleen een dans competitie voor professionele en amateur dansers. Het is een goede gelegenheid voor dansliefhebbers om van de voorstellingen te kunnen genieten. 

12 t/m 16 november : het Ars Hungaricafestival brengt de Hongaarse cultuur voort door tentoonstellingen, theater en dans voorstellingen en optredens van traditionele muziek. Het festival vindt op verschillende locaties in de stad plaats.

14 t/m 16 november: Mozaic Jazz Festivalbrengt oude, invloedrijke jazz muzikanten samen die de muziek op hun tijd hebben veranderd, met onbekende, jonge talenten. De line-up van het festival bestaat uit beide Roemeense en internationale artiesten.

21 november t/m 23 november: Het nationaal folklore festival “Ioan Macrea” vindt plaats in het “Casa de cultura” (cultuurhuis). Traditionele dans- en muziekgroepen uit heel Roemenië treden op tijdens de drie dagen van het festival.

Elke donderdag (4, 11,18,25 november) treed het Filharmonisch Orkest van Sibiu op in de “Thalia” concertzaal.

Braşov

1 t/m 30 november : Het Internationaal Festival van Opera en Ballet, vindt plaats in het Braşov Opera gebouw, elke zaterdagavond. Roemeense en Hongaarse opera- en balletgroepen treden op tijdens dit festival.

7 t/m 9 november: Transsylvania Wine Fairvindt voor de tweede keer plaats in Braşov. Nationale producenten en importeurs van internationale wijnen komen hun producten presenteren.  Natuurlijk staan wijn proeverijen op het programma en naast de wijnen worden ook luxe vleeswaren, kazen, chocolade en koffie verkocht.

Elke donderdag (4, 11,18,25 november) treed het Filharmonisch Orkest van Braşov op in de “Patria” concertzaal.

Timişoara

7 t/m 9 november : Het Wijnfestival brengt lokale wijn producenten samen om hun producten te  presenteren. Het publiek wordt ook vermaakt met lekker traditioneel eten, folkloristische muziek en dansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search Tour

Find your dream tour today!