5 redenen om met vakantie naar Roemenië te gaan

5 redenen om naar Roemenië te gaan in 2020

 

Waarom zou je een vakantie naar Roemenië boeken? Je bent waarschijnlijk op zoek naar je vakantiebestemming voor dit jaar. Je hebt al veel delen van Europa en misschien de wereld al gezien. Een vakantie naar Roemenië is op je lijst, maar je bent nog niet helemaal uit. Hier zijn 5 redenen om een vakantie naar Roemenië te boeken.

 

  1. Roemenië is een divers land

 

Diversiteit is het woord wat het beste een vakantie naar Roemenië kan omschrijven. Van drukke, levendige steden tot kleine traditionele dorpjes, je kan overal iets ontdekken. Ongeveer de helft van de Roemeense bevolking woont en werkt op het platteland, dit houd in dat niet alleen maar de steden leven, maar ook de dorpen. Maak een steden trip, een tour van het platteland of combineer deze twee. je zult niet teleurgesteld zijn.

Ook heeft Roemenië alle soorten landschapen: vlaktes, bergen, heuvels, bossen, de Zwarte Zee en de Donau Delta. Dus houd je wan lange wandelingen op het strand of ga je liever de bergen in, in Roemenië kan allemaal.

 

  1. Vriendelijke bevolking

 

We kunnen dit niet vak genoeg zeggen: de Roemenen zijn hele gastvrije mensen. Ze vinden belangrijk dat bezoekers hun land op zijn mooist ervaren. Roemenen maken graag hun deur open voor buitenlanders en ook de tafel vol. Ga je op bezoek naar een Roemeense kennis, weet dat je zeker een hapje eten zal krijgen samen met een glaasje zelf gemaakte “Palinca” (pruimen brandewijn).

 

  1. Het authentieke platteland

 

Een reis op de Roemeense platteland lijkt meer op een reis terug in de tijd. Of je bent in de Maramures, Bucovina of Transsylvanie, hier ga je een oude manier van leven meemaken. Boeren rijden nog met paard-en-kaar, maken hooi met de hand en leven in kleine, traditonele huisjes. Elke provincie behoud nog eeuwen oude tradities en ambachten als weven, borduren en hout snijden. Modernere manieren van leven beginnen langzaam de oude manieren over te nemen, dus wacht niet te lang met je bezoek.

 

  1. Heerlijk eten

 

Roemeense eten is niet gewoon lekker, het is heerlijk. Toch, verwacht geen kleine, mooi opgemaakte porties met allerlei decoraties. Roemeens eten is simpel, eerlijk en redelijk veel. Alle steden hebben ten minste 1 goed traditioneel restaurant. Echter is Roemeens eten op zijn lekkerst op het platteland, in kleinschalige restaurants op pension. Ook “streetfood” heeft Roemeense varianten : op markten vindt je altijd “Mici” of “placinte” (langosi). Mici zijn gegrilde kruidige gehaktrollertjes die met brood en mosterd geserveerd worden. “Placinte” zijn een soort oliebollen, meestal hartig, gevuld met van alles, van schaapkaas tot  zuurkool.

 

  1. Redelijk goedkoop

 

Je hebt zeker al gehoord: Roemenië is een goedkoop land. Dat klopt zeker in vergelijking met West-Europese landen. Verwacht niet dat Roemenië zo goedkoop is als Azië of andere verre bestemmingen; het land is uiteraard deel van de Europese Unie. En vergeet niet, kwaliteit is nooit goedkoop. Om je toch even gerust te stellen, een goed hotel in Roemenië kost rond 60 euro/nacht, een gemiddelde avondeten gaat naar 20 euro per persoon inclusief iets te drinken. Lunchen kan voor 10 euro per persoon als je denkt aan soep, salade, brood en iets te drinken. Streetfood blijft het voordeligst; een hapje op straat kost tussen 1 en 3 euro per persoon. Een flesje/glas bier kost tussen 1 en 3 euro, afhankelijk van de locatie en in het algemeen zijn de steden duurder dan de dorpen.

 

Zit een vakantie naar Roemenië op je planning ? Bekijk hier dan ons uitgebreid aanbod aan reizen naar Roemenië. Zit je droomvakantie niet tussen?Neem dan contact met ons op en we gaan een offerte op maat voor uw maken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search Tour

Find your dream tour today!