Vakantie in Roemenië

 

Karpaten: het dak van roemenie

De Karpaten liggen als een hoefijzer in het land. En dat zou zo maar eens een teken van voorspoed kunnen zijn. In de Zuidelijke Karpaten, die bestaan uit het Fagaras- en het Bucegi-gebergte bevinden zich de hoogste toppen van Roemenië. Ruige rotspartijen en steile bergwanden typeren het landschap. Een wandeling over de bergkammen behoort voor iedereen met een beetje basisconditie tot de mogelijkheden, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Alpen, waar het hooggebergte alleen toegankelijk is voor ervaren klimmers.

Het gebied kenmerkt zich door rust en eeuwenoud natuurschoon. Kabelbanen en massatoerisme zijn zeldzaam, in tegenstelling tot de uitgebreide en ongerepte flora en fauna. Beren, wolven en lynxen hebben hier hun leefgebied. De snelstromende beekjes zijn vol van forel en in de bossen tref je onder meer herten, reeën, wilde zwijnen, vossen en gemzen. Kijk omhoog en zie adelaars zweven.

De hoogste toppen reiken tot over de 2500 meter. Aan het begin van de negentiende eeuw zijn hier berghutten gebouwd die ook nu nog beheerd worden, met de mogelijkheid er te overnachten midden in de natuur. Bezoek de Karpaten en drink het water van gesmolten sneeuw.

Transsylvani Donau Delta